Hur man minskar dataanvändning på Android-telefon

Här är några effektiva tips för att minska dataanvändning på Android-telefon för att få ut mesta möjliga av din begränsade mobila dataplan.

Minska datanvändningen på Android-telefon

Oavsett om du gillar det eller inte, är Cellular Data dyrt i Nordamerika och detta får de flesta användare att välja begränsade dataplaner.

För dem som har begränsade dataplaner är det viktigt att övervaka dataanvändning och också göra ansträngningar för att få bästa möjliga värde av sina dyra dataplaner.

Därför tillhandahåller vi nedan ett antal metoder för att minska användningen av mobildata på Android-telefon.

1. Övervaka datanvändning med appar

Försök hitta de mest datakrävande apparna på din enhet och ta bort antingen dessa appar från din enhet (om de inte är viktiga) eller begränsa dessa appar endast till WiFi.

1. Klicka på Inställningar> Dataanvändning.

2. På nästa skärm ser du listan över appar som förbrukar mobildata på din Android-telefon. Appar som konsumerar mest mängd data kommer att vara högst upp i listan.

Troligtvis kommer du att se sociala medie-appar som Facebook, Twitter och Skype som konsumerar den största mängden data på din enhet.

Som nämnts ovan kan du antingen ta bort dessa appar från din enhet eller endast begränsa dem till WiFi-nätverk.

2. Förhindra appar från att använda data för bakgrundsaktiviteter

Appar som Facebook, Skype och andra har en tvångsmässig tendens att ansluta till överordnade servrar och uppdatera data ofta.

Dessa appar förblir aktiva i bakgrunden och fortsätter att använda en hel del data, även om du inte använder dem aktivt.

Lyckligtvis kan förhindra att många sådana appar använder mobildata för bakgrundsaktiviteter genom att aktivera alternativet Data Saver på din Android-telefon.

1. Öppna Inställningar och tryck på Datanvändning.

2. Klicka på Data Saver på skärmen Data Use.

3. På nästa skärm, aktivera alternativet Data Saver på din telefon genom att flytta väljaren till PÅ-position.

Som du kan från bilden ovan hindrar Apps från att använda dyra cellulära data för att skicka och ta emot data i bakgrunden.

3. Uppdatera appar endast via WiFi

Stora mjukvaruuppdateringar kan sluta använda mycket av dina dyra cellulära data. Se därför till att automatiska appuppdateringar alltid levereras till din enhet via ett WiFi-nätverk och inte via mobilnätverk.

1. Öppna Google Play Store och tryck på 3-rads-menyikonen längst upp till vänster på skärmen.

2. Klicka på Inställningar på rullgardinsmenyn.

3. Klicka på alternativet Auto-uppdatera appar på skärmen Inställningar.

4. På popup-fönstret, välj Endast WiFi eller Auto-uppdatera appar via Endast WiFi.

Efter denna ändring kommer alla programuppdateringar på din enhet bara att laddas ner via ett WiFi-nätverk, vilket minskar ditt användande av mobildata med en betydande mängd.

4. Aktivera Data Saver Alternativ i Chrome Browser

Alternativet Saver i Chrome-webbläsaren komprimerar webbsidor innan du laddar dem i din webbläsare, vilket sparar en betydande mängd data.

1. Öppna Chrome-webbläsaren på din Android-telefon.

2. Klicka sedan på den 3-punkts Chrome-ikonen, som finns längst upp till höger på skärmen.

3. Klicka på Inställningar från rullgardinsmenyn.

4. Bläddra ner på inställningsskärmen och knacka på Data Saver.

5. På skärmen Data Saver, slå på alternativet Data Saver.

Beroende på dina surfvanor har alternativet Aktivering av Data Saver i Chrome potential att spara en betydande mängd mobiltelefon på din Android-telefon.

Obs! Aktivera Data Saver-alternativ kan bromsa webbsidor, men du kommer att vänja dig till det och uppskatta att Data Saver minskar din användning av mobildata.

5. Använd Offline Google Maps

En underbar funktion i Google Maps är att du kan få vägvisningsanvisningar även om din Android-telefon inte är ansluten till ett mobil- eller WiFi-nätverk.

Detta kan uppnås genom att ladda ner kartan för ditt område via WiFi-nätverket och använda denna karta offline på din Android-telefon.

Mer information finns i den här guiden> Hur man använder Google Maps offline på Android-telefon.

6. Hämta inte / ladda upp eller skicka foton med mobildata

I denna anslutna ålder kan det vara riktigt frestande att dela bilder och videor med din familj, vänner och släktingar.

Du måste dock vara medveten om att till och med 60 sekunder med video tagna med en Android-telefon kan konsumera så mycket som 200 ~ 250 MB data.

Därför är det verkligen viktigt att du inte laddar ner, laddar upp eller delar foton och videoklipp medan du är ansluten till ditt operatörsnätverk. Du kan göra det medan du är ansluten till ett WiFi-nätverk hemma eller någon annanstans.

7. Skär ned på Streaming Music Services

Streamingtjänster som Vine, Spotify, YouTube och Groove är mycket praktiska att använda.

Men dessa tjänster kan sluta använda massor av dina mobildata. Överväg därför att ladda ner låtar till din enhet via WiFi-nätverket och lyssna på dem offline.