Hur du inaktiverar automatisk spara till OneDrive i Windows 10

Beroende på inställningar, kan din dator ladda upp foton, videor, skärmdumpar och Office-filer automatiskt till OneDrive. Nedan följer stegen för att inaktivera Auto Save to OneDrive i Windows 10.

Inaktivera Auto Save to OneDrive i Windows 10

När du loggar in på OneDrive med ditt Microsoft-konto, kommer OneDrive att uppmana dig att spara skärmbilder, foton och dokument till OneDrive.

Om du accepterar denna begäran börjar din dator automatiskt spara foton, videor, skärmdumpar, dokument och andra Office-filer på ditt OneDrive-konto.

Du kan dock alltid gå tillbaka till OneDrive-inställningar och stänga av Auto Save to OneDrive-alternativet för skärmbilder, foton, dokument och andra filer.

1. Förhindra skärmbilder från automatisk sparning till OneDrive

För de flesta användare är det inte nödvändigt att spara skärmdumpar automatiskt i OneDrive och att aktivera den här funktionen kan resultera i röran om ditt OneDrive-konto med oönskade skärmdumpar.

1. Klicka på OneDrive-ikonen i aktivitetsfältet> klicka på Mer och välj Inställningsalternativ i menyn som visas.

Obs: Om du inte ser OneDrive Cloud-ikonen i aktivitetsfältet bör du hitta den i systemfältet.

2. På OneDrive-inställningsskärmen klickar du på fliken Säkerhetskopia och avmarkerar kryssrutan Spara skärmdumpar automatiskt som jag tar till OneDrive-alternativet.

3. Klicka på OK för att spara den här inställningen på din dator.

Från och med nu sparas inte skärmdumpar som du tar på din dator automatiskt i OneDrive.

2. Förhindra att foton överförs automatiskt till OneDrive

Följ stegen nedan för att förhindra att foton och videor laddas upp automatiskt till OneDrive, när du ansluter kamera, telefon eller USB-lagringsenhet till din dator.

1. Öppna OneDrive-inställningar på din dator.

2. På skärmen för OneDrive-inställningar klickar du på fliken Säkerhetskopia och avmarkerar kryssrutan Spara foton och videor automatiskt i alternativet OneDrive.

3. Klicka på OK för att spara den här inställningen på din dator.

Efter det hittar du inte längre foton och videor som laddas upp automatiskt till OneDrive.

3. Förhindra autosynkronisering av Office-dokument till OneDrive

OneDrive har en standardtendens att automatiskt synkronisera Word, Excel och andra Office-filer som du öppnar på din dator till OneDrive.

Om du inte är intresserad av att dela filer eller samarbeta med andra kan du inaktivera den här funktionen och förhindra att Office-filer automatiskt laddas upp till OneDrive.

1. Öppna OneDrive-inställningar på din dator.

2. Klicka på Office-fliken på OneDrive-inställningsskärmen och avmarkera Markera Office-applikationer för att synkronisera Office-filer som jag öppnar.

3. Klicka på OK för att spara den här inställningen på din dator

Därefter hittar du inte längre Word, Excel och andra Microsoft Office-filer på din dator automatiskt sparas i OneDrive.

4. Förhindra automatisk säkerhetskopiering av skrivbord, bild och dokument till OneDrive

Som standard är OneDrive inställt på att säkerhetskopiera filer som finns på skrivbordet, dokumentmappen och bildmappen automatiskt till ditt OneDrive-konto.

Beroende på ditt val kan du inaktivera OneDrive Auto Backup för alla eller någon av dessa platser.

1. Öppna OneDrive-inställningar på din dator.

2. På skärmen OneDrive-inställningar väljer du fliken Säkerhetskopia och klickar på alternativet Hantera säkerhetskopiering.

3. Avmarkera avmarkera bilder, dokument och skrivbord på nästa skärm för att förhindra att foton, videor och filer på någon av dessa platser laddas upp automatiskt till OneDrive

Du kan också inaktivera OneDrive helt, om du använder en annan molnlagringstjänst som Dropbox eller Google Drive.