Hur man minskar transparensen på Mac

Alla Mac-datorer har transparenseffekter aktiverade som standard, vilket ger ett frostat glasliknande utseende på rullgardinsmenyer och öppna fönster på Mac. I den här artikeln visar vi dig hur du kan minska öppenheten på Mac, vilket förvånansvärt också får din dator att köra snabbare.

Transparenseffekter på Mac

Om du inte har observerat Transparency Effect på Mac, klicka på något objekt i den övre menyfältet på din Mac och se hur rullgardinsmenyn ser ut (se bild nedan)

Som du kan se på bilden ovan läcker rullgardinsmenyn bakom sin bakgrund, vilket ger den ett glasat glas. Denna funktion är ofta känd som transparenseffekten på Mac.

Beroende på din smak kan du kanske eller inte se transparenta menyer och Windows på din Mac. Faktum är att det finns vissa användare som tycker att den här funktionen är distraherande och vill se mindre öppna menyer.

Lyckligtvis är det lätt att minska transparensen på Mac och förhindra att rullgardinsmenyer och fönster får ett frostat glasliknande utseende. Att minska öppenheten får rullgardinsmenyerna att se ut som följande bild på din Mac (se bild nedan)

Som nämnts ovan kan överraskning på Mac förvånansvärt resultera i en snabbare dator.

Minska öppenheten på Mac

Följ stegen nedan för att minska transparensen på din Mac och se om det resulterar i en snabbare Mac.

1. Klicka på Apple-ikonen från den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Systeminställningar ... i rullgardinsmenyn (Se bild nedan).

2. Klicka på Tillgänglighet på skärmen Systeminställningar.

3. På skärmen Tillgänglighet klickar du på Visa från menyn till vänster i sidofältet och markerar sedan den lilla rutan bredvid Minska transparensen (se bild nedan).

Det är allt! Från och med nu kommer Finder-fönstren och rullgardinsmenyerna inte längre att visas transparenta på din Mac och du kanske märker att din Mac visas snabbare efter denna ändring.