Bästa iOS- och Android-appar för lärare

Det finns många fantastiska appar för utbildning där ute som kan hjälpa både lärare och deras studenter. Här är en lista över några av de bästa apparna för lärare som vi har stött på.

1. Khan Academy

Khan Academy grundades 2006 av Salman Khan och är att ge "gratis utbildning i världsklass för alla, var som helst".

Khan Academy är en online inlärningsresurs som innehåller användbara videor för studenter, lärare och alla som vill lära sig matte, biologi, fysik, kemi, historia och många fler ämnen.

Denna online-resurs är nu tillgänglig i form av en app och tillåter till och med att du kan ladda ner och visa videor offline.

Oavsett vilket betyg du undervisar kommer den här appen att hjälpa dig eftersom den innehåller videor för alla betyg - dagis till klass 12 och mer.

Du kan ladda ner denna app gratis på iTunes. Besök Khan Academy för att lära sig mer och uppleva framtidens lärande.

2. Lärarkit

TeacherKit är en mycket hjälpsam klass och studentorganisationsapp. Denna app låter läraren hantera sina klasser och elever.

Appen låter lärare delta, spela in beteende, spela in betyg och låter också lärare sätta en sittplan för sina elever.

Lärare kan också övervaka elevernas beteende. Appen gör det väldigt enkelt att dela rapporter via e-post eller skriva ut rapporter.

Du kan ladda ner den här gratisappen på både iTunes och Google Play.

3. Lärarassistent Pro

Teacher's Assistant Pro är en app som är tillgänglig för iOS-enheter och Mac-apparater. Denna app låter lärare övervaka elevers beteende och framsteg.

Med de uppgifter som samlas in om elevernas beteende och framsteg kan lärare kontakta föräldrar och informera dem om sitt barns beteende eller framsteg.

Lärare kan också tilldela poäng för studentåtgärder, till exempel en negativ punkt för att vara sen och en positiv poäng för att lämna in ett projekt i tid.

Du kan få denna betalda app för $ 4, 99 på iTunes.

4. Dropbox

Dropbox är perfekt för personer som använder flera enheter och har sina dokument spridda över alla dessa enheter.

Dropbox-appen gör det enkelt att spara dina dokument till molnlagring. Dessa dokument kan hämtas när som helst på vilken enhet som helst.

1. Redigera Microsoft Office-filer från din telefon eller surfplatta
2. Säkerhetskopiera foton och videor automatiskt
3. Skicka stora filer som inte kan skickas som e-postbilagor

Du kan ladda ner denna app gratis både på iTunes och Google Play.

5. Too Noisy Pro

Too Noisy Pro är en mycket hjälpsam app för lärare som handlar med grundskole- och medelstudenter.

Med den här appen kan lärarna ställa in en viss ljudnivå och om eleverna blir för höga avger appen ett larm och låtsas sedan krossa telefonen.

Appen låter också lärare övervaka hur många gånger ljudnivån har brutits. I princip lär appen yngre studenter vad en inre röst är men på ett roligt sätt.

Du kan få den här appen på både iTunes och Google Play

6. Edmodo (gratis: Android, iOS)

Edmodo är ett stort pedagogiskt socialt nätverk för lärare och studenter. Edmodo låter elever interagera med lärare, skicka in projekt, få betyg och mycket mer. Edmodo har också sitt helt eget bibliotek, vilket är en annan cool funktion.

Appen gör det möjligt för läraren att lägga märken och kalkylblad online där eleverna kan komma åt dem även om de är frånvarande.

Appen har också ett vänligt Facebook-gränssnitt som nästan varje student är bekant med.

Denna app är tillgänglig på både Google Play och iTunes.

7. Folia

Folia är en app som låter dig visa och markera PDF-filer, Word-dokument, Power Point-filer och bilder.

Denna app hjälper lärare att markera dokument som skickats in av studenter, markera delar av dokument som var bra och avsnitt där eleven behöver förbättra.

Kort sagt kan du använda Folia för att göra allt du normalt gör på ett tryckt dokument.

Folia stöder DOC, PPT, XLS, PDF, RTF, JPG, PNG, Google Docs, Google Sheets, Google Slides och Google Drawings och mer.

Den här appen är tillgänglig i Google Play Store.

8. Google Drive

Google Drive är mycket mer än bara en molnlagring, den låter dig inte bara lagra dokument, kalkylark och presentationer, utan du kan också arbeta med dina dokument från en Chromebook och andra enheter.

Med Google Drive-appen kan användare skapa och redigera dokument och dela dessa med sina kontakter.

Dokument på Google Drive kan nås från vilken plats som helst på vilken enhet som helst.

Google Drive-appen är utmärkt för att bli papperslös eftersom du kan skapa uppdrag på den och skicka den till alla dina studenter.

Allt du och dina elever kommer att behöva är ett Google-konto och alla enheter som kör Chrome-webbläsaren, inget behov av att köpa programvara för att skapa dokument och kalkylblad.

Du kan ladda ner den här gratisappen på Google Play.

9. Twitter

Sociala medier är populära bland studenter, du kan förvandla detta till en fördel genom att hålla kontakten med dina studenter via Twitter.

Med Twitter-appen kan lärare interagera med elever via tweets. Detta kan vara till stor hjälp för lärare att motivera elever och påminna dem om tester, tentor och projektdatum på ett socialt sätt!

Twitter-appen kan laddas ner både på iTunes och Google Play.

10. Facebook

Även om Edmodo är ett fantastiskt socialt nätverk för studenter, bör du fortfarande ladda ner Facebook-appen på grund av dess popularitet.

Facebook-appen kan laddas ner både för iOS- och Android-enheter.