Kan jag använda ett nytt tema på en underdomän i WordPress?

WordPress CMS är inte bara gratis utan också ett extremt flexibelt och kraftfullt system. Du kan ytterligare anpassa din WordPress-installation genom att aktivera WordPress Multisite-installationsfunktionen, som låter dig ställa in underdomäner, alla med ett individuellt tema.

WordPress Multisite

Multisite introducerades tillsammans med WordPress 3.0. Tidigare använde WordPress en helt separat kodgaffelfilial som heter WordPress MU (Multi User). Sedan WordPress 3.0 har Multisite införlivats i WordPress-huvudinstallationen. För att kunna använda Multisite måste du aktivera Multisite-funktionen i din WordPress-installation.

Installera Multisite

För att aktivera Multisite, se till att du har den senaste versionen av WordPress. Om du precis börjar, installera det från WordPress-hemsidan (länk i resurser). Följ instruktionerna för att ställa in din MySQL-databas och infoga anslutningsanvändarnamn och lösenord i din wp-config.php-fil. Logga in på WordPress och ladda ner eventuella ytterligare uppdateringar efter behov. Öppna wp-config.php-filen med WordPress-redigeraren. Titta igenom filen efter raden som slutar "glad bloggning" och lägg till följande kod:

/ Aktivera multisite / define ('WP_ALLOW_MULTISITE', sant);

Spara filen. Klicka på "Verktyg -> Nätverksinställning." Välj metoden "underdomän" för att lägga till nya webbplatser.

Ytterligare installation

Efter att du har konfigurerat WordPress Multisite för flera underdomäner måste du konfigurera varje underdomän separat. De specifika instruktionerna kommer att variera från installation till installation, men efter att du har aktiverat underdomäner får du en guide för var och en som instruerar dig om koden du behöver lägga till i din wp-config.php-fil. Om du planerar att hantera ett antal olika underdomäner eller tillåter användare att installera sina egna, kanske du vill titta igenom några av de plugins som finns tillgängliga för fleranvändarinstallationer, till exempel BuddyPress.

Använda ett nytt tema med en underdomän

Det är möjligt att använda ett nytt tema på en underdomän för WordPress Multisite, men detta tema måste installeras vid den ursprungliga WordPress-installationen. Temat kommer att finnas tillgängligt i alla dina underdomäner. När du installerar ett tema för Multisite, var noga med att välja ett som är byggt för att vara robust över en stor installation. Bläddra i WordPress-installationsprogrammet inifrån WordPress för att få en förhandsgranskning och installera teman för dina underdomäner. Vissa teman är också tillgängliga från programvaruleverantörer.