Kan människor se eller höra mig på bortainställningen på Skype?

Med Skype kan du ändra din status när du är inloggad för att meddela dina kontakter om du är tillgänglig eller inte. Du kan ställa in din status som online, bort, stör inte, osynlig och offline. Dina kontakter ser din status när du är online, såvida du inte är inställd på osynlig. När du är inställd på osynlig visas du offline för dina kontakter, men du kan se deras status.

Borta-status

Bortstatus kan ställas in genom att välja den från Status-menyn när du är inloggad. Din statusikon kommer att visas gul och dina kontakter kan berätta att du är inställd på borta. Din nuvarande status visas bredvid ditt namn i andras kontaktlistor.

Meddelanden och telefonsamtal

Kontakter kommer fortfarande att kunna skicka meddelanden till dig och initiera video- och ljudsamtal när din status är inställd på borta. De kommer inte att kunna se eller höra dig om du inte accepterar samtalet. Direktmeddelanden levereras som om du är online och du kan svara direkt.

Går inaktiv

Du kan ställa in Skype för att ändra till bortstatus om du har varit inaktiv på din dator under en förutbestämd tid. Om du inte vill att din status ska vara borta när du har varit inaktiv kan du ställa in värdet till 0 under menyn Allmänna inställningar.