Hur man ansluter en extra TV till den inkommande kabeltjänsten

Att koppla in en extra TV till din inkommande kabeltjänst betyder inte nödvändigtvis att du måste betala för en kostsam andra kabelbox via din leverantör. För att titta på TV i flera rum kan du åstadkomma detta med en relativt billig RF-delare och koaxialkabel.

Om en RF-splitter och koaxialkabel

RF-delaren är en överföringskomponent som delar din kabelsignal på flera sätt. Denna splitter är den viktigaste maskinvaran för att ansluta en extra TV till din inkommande kabeltjänst, så det är viktigt att välja klokt, eftersom det i hög grad påverkar kvaliteten på bilden på din TV. Välj en tvåvägs RF-delare för att ansluta två TV-apparater till en kabelsignal. Kabelexperter rekommenderar att du väljer en splitter som är välgjord, vattentät och har RFI-skärmning för att skydda signalen från brus. Bra RF-delare kan ge dig $ 15 - $ 20 beroende på butik.

Den näst viktigaste delen av installationen är din koaxialkabel. Köp en hållbar och väl avskärmad koaxialkabel som är tillräckligt lång för att köra från din RF-delare till din sekundära TV-apparat. Överväg att köpa en kabel som är några meter längre än det faktiska avståndet mellan de två, så att du kan stoppa in kabeln så att installationen ser snyggare ut.

Anslut TV-apparater

  1. Ta koaxialkabeln från baksidan av din första TV och anslut den till "In" -porten på din RF-delare.
  2. Ta en annan koaxialkabel och anslut den ena änden till splitterns första "Out" -port medan du ansluter den andra änden av kabeln till din första TV.
  3. Anslut en annan koaxialkabel till den andra "Out" -porten på RF-delaren och anslut sedan den andra änden av denna kabel till din sekundära TV.
  4. Välj alternativet “RF” från TV: ns inmatningsmenyer för att visa innehållet från din kabelbox. Du kan nu titta på TV på båda apparaterna.

Begränsningar

Tyvärr låter den här metoden dig bara titta på TV på en uppsättning åt gången. Om du inte planerar att ha flera TV-apparater påslagen samtidigt kommer detta att vara en tillräcklig inställning. Men om du vill använda flera TV-apparater på onc, e måste du kontakta ditt kabelföretag för att få en andra kabelbox.

Varje gång du delar en signal blir signalen svagare och bildkvaliteten kan försämras. Du kan bekämpa problemet genom att köpa signalförstärkare som gör signalen starkare.

Tips

Överväg att köpa en driven RF-splitter om din andra TV är mer än 150 meter bort. Detta möjliggör en starkare signal över ett längre avstånd.