Hur man minskar JPEG-filstorlek

JPEG (eller JPG) är ett av de föredragna filformaten och tilläggen för digitala bilder och högupplösta bilder, eftersom JPEG-formatet komprimerar bilddata samtidigt som den behåller en hög nivå av skärpa och tydlighet. Men även med JPEG-formatets ursprungliga komprimering kan foton och bilder sparas i filstorlekar som är för stora för att enkelt kunna laddas upp till och laddas ner från fotodelningswebbplatser eller webbsidor. I det här fallet kan du manuellt redigera fotot eller bilden i fotoredigeringsprogramvaran för att spara den i ett mindre kvalitetsområde, vilket minskar filens totala storlek.

Öppna ditt fotoredigeringsprogram och öppna fotot eller bilden du vill redigera. Beskär eventuell onödig bakgrund med programmets beskärningsverktyg. Ta bort vattenstämplar från fotot eller bilden. Vattenmärken kan dramatiskt öka JPEG: s filstorlek.

Hur man minskar JPEG-filstorlek

Ändra storlek på bilden till en mindre storlek genom att klicka på "Bildstorlek" eller "Ändra storlek", beroende på ditt program. Klicka på rutan som begränsar JPEG: s proportioner. annars förvränger du bilden.

Hur man minskar JPEG-filstorlek Nyckeln till att minska en JPEG-fils storlek är att förenkla den, som att ta bort vattenstämplar och krympa bilden. Du kan till och med använda Photoshop eller ett annat fotoredigeringsverktyg för att sänka fotokvaliteten för att minska filstorleken ännu mer.

Använd programmets inställningar för "Optimera för webben", om det har dessa förinställningar. Dessa inställningar justerar automatiskt upplösningen och färgerna för att minska filstorleken.

Klicka på "Spara som" och sänk bildens kvalitetsbetyg för att minska filstorleken ännu mer. Till exempel, i Photoshop CS4 finns det ett skjutfält som visas när du klickar på "Spara som." Att skjuta stapeln åt höger minskar bildens kvalitet.

Varningar

Förvara alltid en kopia av original JPEG i sin tidigare storlek, för alla fall. När du har minskat filstorleken och JPEG-kvaliteten kan du inte ångra ändringarna.