Hur man gör Firefox öppna RTSP-adresser (3 steg)

Real-Time Streaming Protocol är ett nätverksprotokoll som används för överföring av realtidsmedia. På liknande sätt som HTTP - som används för att överföra HTML - kan RTSP användas över ett nätverk eller på nätet. Men med sina standardinställningar kan Firefox inte hantera RTSP-adresser. För att ge Firefox möjlighet att öppna RTSP-adresser, lägg till en ny post i Firefox-konfigurationsfilen. Firefox uppmanar dig sedan att välja ett program som öppnar media när du besöker en RSTP-adress.

Steg 1

Öppna Firefox, skriv "about: config" (utelämna citat) i adressfältet och klicka sedan på "Jag ska vara försiktig, jag lovar" -knappen när varningssidan visas.

Steg 2

Högerklicka var som helst på sidan och välj "Nytt" i snabbmenyn. Välj "Boolean" från undermenyn, skriv "network.protocol-handler.expose.rtsp" (utelämna offerten) och tryck sedan på "Enter".

Välj "False" i rullgardinsmenyn och tryck sedan på "Enter" för att spara den nya posten. Stäng fliken about: config i Firefox och gå sedan till en RTSP-adress i webbläsaren. En Firefox-fråga visas och ber dig att välja ett program som du vill öppna strömmande media för. Markera kryssrutan i uppmaningen för att alltid använda det valda programmet, om tillämpligt.