Kan Skype-video fångas upp?

Medan cyberbrottslingar kan fånga upp data när de flyter mellan datorer på webben, gör Skype det svårt för dem att förstå det. Det beror på att företaget använder kryptering för att avkoda information. Om du använder Skype för att videochatta med andra försäkrar företaget kunderna att din text-, röst- och videokommunikation är säker.

Koda det och avkoda det: Krypteringsgrunder

Medan hemliga agenter i spionfilmer krypterar information för att dölja den använder Skype Advanced Encryption Standard för att koda data som den överför via Internet. AES skyddar säkra webbplatser över hela världen, inklusive amerikanska statliga webbplatser. AES-säkerhet fungerar med hjälp av specialnycklar som kan ha olika längder, till exempel 128-bitar, 192-bitar och 256-bitar. Skype använder 256-bitars nycklar som ger störst skyddsnivå.

Autentisera dig själv

I en digital värld där cyberbrottslingar efterliknar andra för att se konfidentiell information använder Skype en process som kallas autentisering för att säkerställa att din videochattpartner är äkta och inte en bedragare. Det gör det genom att utfärda varje Skype-medlem ett digitalt certifikat som fastställer identiteten för varje person som använder tjänsten. Skype ber folk att hålla sina lösenord och användarnamn säkra eftersom autentisering är beroende av den informationen för att verifieringsprocessen ska fungera.

Säkerhet bortom videokryptering

Förutom att säkra videoöverföringar är Skype-webbplatsen säker, enligt McAfee, ett säkerhetsföretag. McAfee intygar att Skype.com är säkert och noterar att det inte hittade några säkerhetsproblem med webbplatsen. Skype använder Secure Sockets Layer-teknik för att kryptera regelbundna dataöverföringar mellan din webbläsare och webbplatsen. Du kan identifiera webbplatser som använder SSL genom att leta efter "https" i början av webbadressen i webbläsarens adressfält. Skype använder också ytterligare metoder för att förhindra inkräktare från att ändra data när de flyter över nätet.

Skype säkerhets tips

Eftersom lösenord är så viktiga, skapa ett starkt som är svårt för människor att gissa. Du kan göra det genom att tänka på ett lösenord som består av en kombination av specialtecken, versaler och siffror. Skype varnar medlemmar att vara försiktiga när de visar e-postmeddelanden som verkar vara från Skype. De kan komma från hackare som försöker lura dig att installera skadlig programvara. Om du ser en som ber dig att installera en säkerhetsuppdatering, se upp. Skype ber aldrig människor att installera en säkerhetsuppdatering genom att skicka dem en e-postbegäran.