Hur man kontrollerar om ett Verizon Wireless 2-års kontrakt är slut

Mobiltelefoner är en av de snabbast utvecklande formerna av teknik där ute. Ofta kommer inte en ny mobiltelefondesign att fånga din uppmärksamhet innan ditt nuvarande kontrakt är slut. När ditt kontrakt är slut erbjuder de flesta företag prisrabatter när du uppgraderar din utrustning. Av denna anledning är det bra att vänta tills ditt kontrakt löper ut innan du uppgraderar din telefon. Med Verizon Wireless finns det ett par sätt att kontrollera om ditt tvååriga kontrakt är slut.

Steg 1

Besök webbplatsen Verizon Wireless (verizonwireless.com). Logga in på ditt onlinekonto. Om du inte har ett konto klickar du på "Registrera" för att skapa en onlineprofil.

Steg 2

Klicka på bilden av din nuvarande mobiltelefon som visas på din kontosida efter att du loggat in.

Steg 3

Undersök uppgraderingsstatus för din telefon. Verizon Wireless listar ett specifikt datum efter vilket du kan få lojalitetsrabatt på ny utrustning. Det här är datumet då ditt tvååriga kontrakt slutar.

Ring Verizon Wireless och prata med en representant om du föredrar att inte använda online-metoden. En operatör hjälper dig att hämta denna information. Du kan också ringa "* 611" direkt från din Verizon Wireless-telefon för att nå kundtjänst.