Datorhårdvara krävs för internet- och internetåtkomstkomponenter

Mer än 70 procent av USA: s befolkning använder internetåtkomst, enligt statistik från juni 2010 publicerad av Internet World Stats. De flesta datorer är konfigurerade för att tillåta anslutningar till Internet för att möta den växande efterfrågan på åtkomst. För att ansluta till Internet krävs viss hårdvara, inklusive ett modem eller nätverkskort och en åtkomstpunkt som ger en anslutning.

Telefonmodem

Datorhårdvara krävs för internet- och internetåtkomstkomponenter

Ett telefonmodem är en enhet som omvandlar signalerna från din dator till en serie ljud och överför dem över telefonlinjen. Ett telefonmodem på andra sidan av anslutningen omvandlar dessa ljud till en signal som datorn kan förstå, vilket gör att datorerna kan kommunicera.

Uppringningsanslutningar används fortfarande i stor utsträckning trots att snabbare anslutningar är tillgängliga för 89 procent av den amerikanska befolkningen. Kallas smalbandsanslutningar, dessa anslutningar är långsammare och förblir vanligtvis inte anslutna hela tiden.

Nätverkskort

Datorhårdvara krävs för internet- och internetåtkomstkomponenter

Bredbandsanslutningar ger mycket snabbare åtkomst till Internet sedan smalbandsanslutningar. Det finns flera typer av bredbandsanslutningar, inklusive åtkomst till DSL, satellit och kabel. Var och en av dessa typer av åtkomst involverar anslutning till en åtkomstpunkt med antingen en trådbunden Ethernet-anslutning eller en trådlös anslutning.

Med ett nätverksgränssnittskort (NIC) kan du ansluta en Ethernet-kabel till din dator från en åtkomstpunkt. Kommunikation till åtkomstpunkten färdas genom denna kabel. För anslutningar som använder ett trådbundet nätverkskort måste en Ethernet-kabel anslutas från datorn till åtkomstpunkten hela tiden under Internetanvändningen. Nätverksgränssnittskort kan byggas in på datorn eller köpas som en extern enhet som du ansluter till datorn.

Trådbundna åtkomstpunkter

Datorer som använder en NIC- och Ethernet-kabel ansluts via en åtkomstpunkt. Åtkomstpunkter är i allmänhet antingen routrar, kabelmodem eller DSL-modem som ger en länk mellan internetleverantören och din fysiska dator.

NIC-baserade anslutningar används ofta i lokala nätverk, såsom grupper av datorer i företag. De kan användas i hem, men många användare föredrar att använda trådlösa anslutningar för ökad rörlighet.

Trådlösa åtkomstpunkter

Med en trådlös åtkomstpunkt kan du ansluta till en åtkomstpunkt utan att använda en fysisk anslutning. Trådlös åtkomst kan konfigureras i ditt hem med en trådlös router och en dator med ett trådlöst gränssnitt. Trådlösa gränssnitt kan installeras i datorn eller köpas separat som en USB- eller PCI-enhet som kan anslutas vid behov. Många företag, som hotell och kaféer, erbjuder gratis trådlös åtkomst i sina byggnader för deras kunders användning.