Hur kopplar jag surroundljud till en HD-kabelbox?

Om du har en HD-TV kommer en HD-mottagarbox att förbättra bilden för många TV-stationer. Det är också möjligt för dig att förbättra ljudet som genereras av ditt system om du har surroundhögtalare, en mottagare och rätt kabel. Surroundljudsystem kommer vanligtvis med 5.1 digitala ljudfunktioner, men vissa kommer med 6.1 eller 7.1. Oavsett ditt systems förmåga kommer att introducera surroundljud till din hemmabio för att förbättra din tittarupplevelse.

Steg 1

Placera högtalarna i rummet, men koppla inte ihop dem. Fronthögtalarna och mitthögtalarna ska placeras nära TV: n. De främre vänstra och högra högtalarna ska inte placeras längre än där du sitter. De bakre högtalarna ska placeras bakom sittplatsen och vara placerade på samma sätt som de främre högtalarna.

Steg 2

Koppla bort din surroundljudmottagare, TV och HD-kabelbox. Anslut högtalarna till din mottagare. Anslut höger högtalare till höger ingångsport på mottagaren. Anslut också kabeln som är ansluten till den positiva porten på högtalaren till den positiva porten på mottagaren och den negativa porten på högtalaren till den negativa porten på mottagaren.

Steg 3

Anslut ena änden av din HDMI-kabel till HDMI-porten på din HD-kabelbox. Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till HDMI-porten på din mottagare. Dessa portar ser ut som USB-portar på din dator.

Steg 4

Anslut kabelboxen, din mottagare och din TV. Slå på var och en av dessa enheter.

Ställ din mottagare i läge "Digital Audio In" genom att trycka på knappen på din mottagare eller fjärrkontroll.