Hur man kopierar en video från Facebook och skickar den till någon annan

Att dela ett videoklipp är ett av de enklaste sätten att lysa upp en e-postruta eller en mobil enhetsskärm - men att dechiffrera hur man kopierar videon kan vara frustrerande, särskilt om videon inte är din egen. Om du hittar en Facebook-video som är värd att dela löses resten med Facebooks integrerade videodelningsfunktioner.

Facebook-delning

Den enklaste metoden för att dela en Facebook-video är att hålla muspekaren över videon och klicka på länken "Dela" under videon, som lägger upp videon till din egen tidslinje, en väns tidslinje eller i ett personligt Facebook-meddelande. Facebook-videor kan dock skickas utanför Facebook-området, även om mottagaren inte har ett Facebook-konto.

Skicka Facebook-videor via e-post

E-posta en Facebook-video kräver en URL-länk, men Facebook förenklar denna process. För att hitta webbadressen, håll muspekaren över videon och klicka på "Skicka" längst ner på skärmen, vilket öppnar ett nytt e-postfönster. Skriv in mottagarens e-postadress, lägg till ett valfritt meddelande och klicka på "Skicka meddelande" för att dela hela videon via e-post. Alternativt kan du kopiera URL-länken och klistra in den manuellt i kroppen av ett utgående e-postmeddelande.

Bädda in Facebook-videor

Om du vill dela Facebook-videon med så många människor som möjligt kan du överväga att bädda in videon på din egen webbplats eller på en annan social media-webbplats, som Reddit eller Tumblr. För att hitta inbäddningskoden, håll muspekaren över videon och välj "Alternativ" längst ner på sidan. Välj "Bädda in kod" i rullgardinsmenyn, som öppnar ett fönster med inbäddningskodslänken. Kopiera länken och klistra in den på din personliga webbplats. Beroende på webbplatsen kan du behöva klistra in koden i en statusuppdatering eller postlåda.

Tips och överväganden

Om videon du kopierar skapades av en vän, fråga vänens tillstånd innan du delar videon online. Vissa Facebook-videor kan innehålla upphovsrättsinformation, särskilt om videon är en annons, TV eller filmklipp. Du kan skicka eller dela en upphovsrättsskyddad video via Facebook eller e-post, men du kan stöta på juridiska problem om du bäddar in en video på din personliga webbplats. Detta är farligare om du tänker använda videon för ekonomisk vinst. Du behöver inte pausa videon för att dela, skicka eller bädda in.