HP-datorn startar inte upp och ljuset på baksidan blinkar

Det lilla gröna ljuset på baksidan av ditt HP-skrivbord indikerar din nätaggregats hälsa och välbefinnande. Normalt lyser detta ljus konstant grönt, men skador på PSU eller strömproblem kan få det att blinka istället. Denna typ av problem kan förekomma på vilken stationär dator som helst, oavsett märke eller modell.

Outlet Outage

Innan du antar att din PSU har gått upp i magen ska du kontrollera vägguttaget eller strömuttaget som din dator är ansluten till. Om PSU inte får tillräckligt med ström kan den inte starta din dator och blinkar för att varna dig om ett problem. Flytta till ett annat uttag eller anslut kabeln direkt i väggen och gå förbi strömuttaget. Om lampan lyser konstant grönt efter detta experiment var ditt tidigare uttag eller eluttag felaktigt. Om den fortfarande blinkar ska du kontrollera att nätkabeln inte har några skador, till exempel knep eller tårar i det isolerade locket.

Rest energi

Ibland kan datorns komponenter och PSU hålla kvar en återstående laddning som förhindrar att den fungerar som den ska. Ladda ur den överflödiga elen genom att koppla bort alla kablar och sladdar från skrivbordstornet och hålla ned strömbrytaren i minst 10 sekunder. Sätt i nätsladden igen och kontrollera om det finns lampa. Om den fortfarande blinkar, ta bort sladden igen och vrid den lilla röda omkopplaren nära PSU-anslutningen. Detta är spänningsomkopplaren, som kan växlas mellan 220V och 115V. Flytta omkopplaren till det andra läget, vänta fem sekunder och vänd sedan tillbaka till sin ursprungliga plats. Se till att strömbrytaren är tillbaka där den började innan du sätter i strömsladden för att kontrollera lampan.

Komponent Conundrum

En stationär PSU är klassad för en viss watt och kan bara hantera komponenter upp till det numret. Om du nyligen har installerat en kraftfullare komponent, till exempel ett grafikkort eller en CPU, kan du ha överskridit PSU: s wattvärde. Koppla bort strömkontakterna från alla dina interna komponenter, anslut nätsladden till baksidan av tornet och kontrollera lampan. Om det är stabilt orsakade en av dina interna komponenter problemet. Anslut varje komponent igen, en i taget, och kontrollera lampan. När det börjar blinka har du hittat din skyldige. Ta bort komponenten eller uppgradera din PSU till en högre watt.

PSU- eller moderkortfel

Om allt annat verkar fungera, från vägguttaget till dina interna komponenter, kan din PSU ha misslyckats och måste bytas ut. Kontrollera din PSU: s etikett, liksom etiketterna på eventuellt nyligen installerade komponenter, för exakta specifikationer och strömkrav för att säkerställa att du hittar en ny enhet som är tillräckligt kraftfull för din installation. Om byte av PSU inte påverkar den blinkande lampan kan ditt moderkort ha misslyckats. Sök hjälp av en professionell datorreparatör eller kontakta HP om din maskin fortfarande är under garanti.