Så här länkar du din WordPress till Tumblr

Om du har en WordPress.com och en Tumblr-blogg kan du länka de två så att dina följare kan se innehåll från båda webbplatserna. Till exempel, om ditt WordPress.com-tema har ett sidofält kan du placera en widget där som visar din Tumblr-bloggs senaste inlägg med RSS-eller Really Simple Syndication, feed-protokollet. Även om Tumblr inte erbjuder en liknande widget kan du lägga upp en länk till din WordPress.com-bloggs startsida eller till en specifik artikel eller sida som du vill dela.

Lägg till WordPress i Tumblr

Besök din WordPress-blogg, markera dess URL i webbläsarens adressfält och tryck sedan på "Ctrl-C" för att kopiera den. Om du vill dela ett specifikt WordPress-inlägg istället navigerar du till det inlägget och kopierar sedan webbadressen i webbläsarens adressfält.

Logga in på din Tumblr-blogg och klicka sedan på knappen "Länk".

Klicka inuti inmatningsrutan med den gråa "URL" och tryck "Ctrl-V" för att klistra in WordPress-URL: en.

Klicka på "Lägg upp" för att lägga till länken till din blogg. När besökare på din Tumblr-myr klickar på den här länken kommer de direkt till din WordPress-blogg.

Lägg till Tumblr RSS-flöde till WordPress

Logga in på ditt WordPress.com-konto, klicka på "Mina bloggar" och välj sedan namnet på den blogg du vill lägga till Tumblr-inlägg i. Din bloggs tema måste ha ett sidofält som du kan lägga till nya widgets till.

Klicka på "Blogg | Instrumentpanel | Utseende | Widgetar" för att visa de aktiva widgetarna i sidofältet samt ytterligare widgets du kan välja mellan.

Bläddra igenom listan över widgetar tills du hittar RSS-widgeten med texten "Inmatningar från alla RSS- eller Atom-flöden" nedanför; klicka och dra den här widgeten till temat sidofält. Stäng inte den här sidan när du är klar.

Öppna en ny webbläsarflik eller ett nytt fönster och logga sedan in på din Tumblr-blogg.

Klicka på länken för din blogg, markera webbadressen i webbläsarens adressfält och tryck sedan på "Ctrl-C" för att kopiera den.

Gå tillbaka till din WordPress.com-blogg och klicka sedan på widgetknappen "RSS" i sidofältet för att avslöja dess inställningar.

Klicka inuti inmatningsrutan märkt "Ange URL för RSS-flöde här:" och tryck sedan på "Ctrl-V" för att klistra in din Tumblr-bloggs URL.

Lägg till "rss" till din Tumblr-bloggs URL efter "/" -tecknet. Detta instruerar WordPress-widgeten att ladda din Tumblr-bloggs RSS-flöde. Till exempel, om din bloggs namn är "allensinterestingstuff", ska den färdiga RSS-URL: en likna följande:

http://allensinterestingstuff.tumblr.com/rss

Klicka på "Spara" och välj sedan "Stäng" för att göra ändringen permanent.