Hur man konverterar ett JPEG till PDF-format

Du kan konvertera din JPEG-bild till en PDF-fil med antingen Windows 10: s inbyggda PDF-funktion eller flera andra online-alternativ som alla är gratis att använda. Onlinealternativen fungerar i en webbläsare på vilket operativsystem som helst.

Använd Windows 10: s Print to PDF-funktion

Windows 10 innehåller en Print to PDF-funktion som kan användas för att spara alla typer av dokument eller bilder som en PDF-fil. Du kan använda detta för att skriva ut din JPEG-bild som en PDF genom att följa dessa steg.

 1. Högerklicka på din JPEG-bild och välj "Öppna med" och sedan "Foton" för att öppna bilden i Microsofts Photos-app. Vänta tills programmet laddas.
 2. Klicka på knappen "..." i det övre högra hörnet av Photo-appen och klicka sedan på "Skriv ut".
 3. Klicka på nedåtpilen under Skrivare och klicka på "Microsoft Print to PDF."
 4. Välj "Liggande" för orientering, "Helskärm" för fotostorlek och klicka sedan på "Skriv ut".
 5. Skriv in ett namn för PDF-filen och välj sedan vilken mapp du vill att den ska sparas i. Klicka på knappen "Spara" för att slutföra konverteringen av din JPEG-fil till en PDF-fil i Windows 10.

Använd Spara som PDF i Google Chrome

Du kan fortfarande spara JPEG-filer som PDF-filer även om du inte har operativsystemet Windows 10 på din dator genom att använda den gratis Google Chrome-webbläsaren. Följ dessa steg för att spara din JPEG som PDF i Chrome.

 1. Högerklicka på din JPEG-bild och välj sedan "Öppna med" och sedan "Google Chrome" för att öppna bilden i Google Chrome.
 2. Klicka på de tre vertikala punkterna i det högra hörnet för att öppna Chrome-menyn och klicka sedan på "Skriv ut" eller tryck samtidigt på "Ctrl" och "P".
 3. Klicka på knappen "Ändra" bredvid Destination och klicka sedan på "Save as PDF" under Local Destination.
 4. Klicka på knappen "Skriv ut" och skriv sedan in ett namn på din PDF-fil. Välj den mapp som du vill spara den i. Klicka på "Spara" för att slutföra JPEG till PDF-konverteringen.

Använd "Spara som PDF" i Mozilla Firefox

Du kan lika enkelt konvertera en JPEG till PDF om du använder Mozilla Firefox snarare än Chrome som din webbläsare.

 1. Högerklicka på din JPEG och klicka på "Öppna med" och klicka sedan på "Mozilla Firefox" för att öppna JPEG i Mozilla Firefox.
 2. Klicka på de tre horisontella linjerna i det högra hörnet för att öppna Firefox-menyn och klicka sedan på "Skriv ut".
 3. Klicka på alternativet "PDF" i Utskriftsalternativ och klicka sedan på "Spara som PDF."
 4. Skriv in ett namn för din PDF-fil och klicka sedan på "Spara" för att konvertera din JPEG till en PDF-fil.

Använd en JPEG till PDF-webbplats

Du kan istället använda en JPEG till PDF-konverteringswebbplats för att konvertera din JPEG till en PDF-fil om du inte vill använda Chrome eller Firefox. Webbplatser som jpg2pdf.com, smallpdf.com, pdfonline.com och ilovepdf.com låter dig alla ladda upp din JPEG-fil till deras webbplats och få en PDF-fil av bilden.