Hur man ändrar ringsignal på iPhone

iPhone levereras med massor av inbyggda ringsignaler och det är lätt att byta ringsignal på iPhone. Så låt oss ta en titt på hur du ändrar ringsignal för samtal, textmeddelanden, varningar och aviseringar på iPhone.

Byt ringsignal på iPhone

Många iPhone-användare bryr sig inte om att ändra standardringtonen på sin enhet, vilket gör att det verkar som om alla använder samma ringsignal.

Du behöver dock inte fortsätta använda samma ringsignal som alla. iPhone levereras med massor av ringsignaler och låter dig också installera gratis och betalda ringsignaler från iTunes.

Om du är kreativ kan du till och med ställa in alla låtar som ringsignaler på iPhone.

Steg för att ändra ringsignal på iPhone

Om du vill ändra ringsignal öppnar du appen Inställningar på din iPhone. Bläddra nedåt på inställningsskärmen och tryck på Ljud.


På skärmen Ljud klickar du på alternativet Ringtone, som finns under ”Ljud och vibrationsmönster”.

På nästa skärm, bläddra ner till avsnittet "Ringsignaler" och tryck på ringsignalen som du vill använda på din iPhone.

Köp nya ringsignaler på iPhone

Om du inte vill använda någon av standard ringsignaler som finns tillgängliga på iPhone kan du köpa en ny ringsignal från iTunes.

Öppna Inställningar på din iPhone och tryck på Ljud> Ringtone> Tone Store. Detta tar dig till App Store.

I App Store söker du efter ringsignaler genom att skriva "Ringtone" i sökfältet. När du hittat rätt ringsignal, ladda ner och installera ringsignalen på din iPhone genom att trycka på Get-knappen.

Du kan bli ombedd att bekräfta ditt köp genom att ange ditt Apple ID-lösenord.

Ställ in köpta toner som ringsignaler på iPhone

När du har köpt en ringsignal från App Store kan du ställa in din köpta ton som ringsignal på din iPhone genom att knacka på Inställningar> Ljud> Ringtone.

På nästa skärm klickar du på den köpta ringsignalen för att ställa in den som den nya standardringtonen på din iPhone.

Byt iPhone-ringsignal för specifika kontakter

Om du inte var medveten är det möjligt att ställa in olika ringsignaler för specifika kontakter på din iPhone. I teorin bör inställning av ringsignaler för specifika kontakter hjälpa dig att identifiera de som ringer genom att lyssna på ljudet från ringsignalen.

Om du vill ändra ringsignal för specifika kontakter öppnar du appen Kontakter på din iPhone och väljer kontakten som du vill ställa in en specifik ringsignal för.

På kontakts detaljskärm trycker du på alternativet Redigera längst upp till höger på skärmen.

Bläddra sedan nedåt och knacka på den aktuella standard ringsignalen för denna kontakt.

På nästa skärm klickar du på ringsignalen som du vill höra när du får ett samtal från den här kontakten på din iPhone och tryck på Klar.


Nu kommer du att höra den valda ringsignalen, när denna kontakt ringer din iPhone.