Hur man använder Amazon-nedladdning med iPod

Om du vill köpa musik från Amazons MP3 Store måste du använda Amazon Download Manager, ett program som laddar ner MP3 direkt till din dator. Enligt den officiella Amazon-webbplatsen är MP3-filer som köpts från Amazon MP3 Store gratis från Digital Rights Management, vilket gör att de kan spelas på vilken musikspelare som helst. När MP3-filer har laddats ner måste de importeras till ditt iTunes-mediebibliotek för att kunna överföras till din iPod, eftersom iTunes är det program som krävs för iPod-synkronisering.

Ladda ner och installera Amazon MP3 Downloader.

Besök Amazon MP3 Store. Logga in på ditt Amazon-konto och skriv in namnet på artisten eller låten som du vill söka efter i sökfältet högst upp i webbläsarfönstret och klicka på knappen "Köp MP3" under nedladdningskolumnen.

Klicka på knappen "Fortsätt" för att verifiera MP3-köpet och klicka på "Öppna iTunes" -knappen i popup-fönstret Nedladdningar komplett.

Anslut iPod-kabeln till iPod och till datorns USB-port. Klicka på iPod-fliken i iTunes-sidofältet och välj fliken Musik högst upp i iTunes huvudfönster.

Se till att rutan bredvid "Synkronisera musik" är markerad. Om din iPod är inställd på automatisk musiksynkronisering överförs Amazon MP3 till din iPod under synkroniseringen. Om din iPod är inställd på manuell klickar du på fliken Musik i iTunes-sidofältet och drar den köpta låten till iPod-fliken i iTunes-sidofältet för att överföra den.

Välj "Kontroller" i iTunes menyrad och välj "Mata ut iPod" i rullgardinsmenyn för att ta bort iPod.

Objekt du behöver

  • Amazon.com-konto

  • Amazon MP3 Downloader

  • iTunes 8.0 eller senare

  • iPod-kabel