Olika sätt människor försöker lura dig på Craigslist

Craigslist är en bra resurs för att hitta elektronik, bilar, bostäder eller till och med jobb i ditt lokala område. Men bedragare har upptäckt ett antal sätt att försöka fuska dig med pengar via webbplatsen. De flesta av dessa bedrägerier handlar om att försöka få dig att överföra pengar, acceptera en bedräglig betalningsform för dina varor eller lura dig att avslöja din personliga information.

Falska kassakontroller

När det gäller att sälja på Craigslist är kontanter din vän. Vissa köpare på Craigslist kommer att försöka lura dig genom att erbjuda dig att betala med en kassakontroll. Medan en riktig kassörcheck är lika bra som kontanter, kan bara en bank berätta om den som din köpare gav dig är riktig eller en som han förfalskade. När du accepterar en förfalskad kassakontroll är det bästa fallet att bedragaren har fått dina varor gratis. Det värsta fallet är att bedragaren inte bara får dina varor gratis utan banken ansvarar för dig när du försöker tjäna in den förfalskade kassakontrollen.

System för trådöverföring

Som köpare på Craigslist kan du luras att betala för varor i förväg med bank- eller penningöverföringstjänster. Det kan vara för själva artikeln, eller att du hävdar att du betalar för en fraktavgift. När du väl har överfört pengarna hör du aldrig från säljaren igen. Craigslist rekommenderar att du endast handlar lokalt med säljare du träffar personligen och bara betalar för varor när säljaren fysiskt dyker upp med dem.

Fake Escrow Services

En annan bluff som människor kan ställa in på Craigslist säger att du ska använda en spärrtjänst. Bedrägeriet skickar dig till spärrtjänsten, som de hävdar kommer att innehålla artikelns betalning tills din transaktion är klar. Men bedragare kan bygga en webbplats som låtsas vara en spärrtjänst. Som köpare stjäl "tjänsten" helt enkelt dina pengar. Som säljare kommer spärrtjänsten att hävda att köparen har finansierat köpet, men efter att du skickat artikeln får du aldrig dina pengar.

Falska jobb

Falska jobbannonser är en Craigslist-bluff som kan leda till identitetsstöld. Dessa listor försöker ofta locka in dig med höga löner med liten eller ingen erfarenhet från din sida. Dessa falska jobb får dig att fylla i en falsk ansökan, där de kan be om information som ditt personnummer. Personen som skapar den falska jobbansökan kommer då att ha den information han behöver för att stjäla din identitet. Du bör vara försiktig med eventuella jobbannonser på Craigslist för företag som du inte känner till eller företag vars äkthet du inte kan självständigt verifiera.