Ersättare för Craigslist

Du kan inte riktigt ersätta Craigslist - som genererar över 50 miljarder sidvisningar per månad - men du kan hitta en anständig ersättning. En sak med Craigslist som gör den så populär är att den har mycket vad många människor letar efter, till exempel jobb, företagstjänster, bilförsäljning och andra köp- och försäljningsmöjligheter - och det är mest gratis. Flera liknande webbplatser tilltalar Craigslists målgrupp.

Köper och säljer

Förutom att leta efter de mer traditionella annonser för tryckta tidningar finns det onlineersättningar för Craigslist som låter dig handla eller sälja. Backpage, ClassifiedAds och eBay Classifieds (länkar i resurser) är tre webbplatser som i princip fungerar på det sätt som Craigslist gör, med vissa nyanser av skillnad. Som på Craigslist kostar det dig inget att skapa en grundläggande "Till salu" -annons på dessa webbplatser. Och även som på Craigslist kan du begränsa din försäljning, sökning och surfning till en viss plats. För att sälja fordon, överväg också eBay Motors - separat från eBay Classifieds - och AutoTrader (länkar i resurser).

Kontaktannonser

Personliga annonser har fortfarande ett hem i lokala tidningar. Utöver dessa har Backpage och ClassifiedAds ett avsnitt med kontaktannonser. Backpage har en vuxenavdelning, som är skild från sin dejtingsektion som ger utrymme för män som söker kvinnor, kvinnor som söker män och så vidare. ClassifiedAds har inte en vuxenavdelning. Liksom Craigslist har den dock en "Casual Encounters" -avdelning som är mer inriktad på dem som letar efter kast snarare än mer allvarliga relationer. Bland dessa är Backpage den enda sajten som tar ut en liten avgift för att publicera en kontaktannons. Båda har också listor över samhällsevenemang.

Jobb

I en sökning efter ett jobb eller en anställd kan ClassifiedAds, Backpage och eBay Classifieds fungera som en ersättning för Craigslist. Alla tre har listor för företagstjänster. Backpage kommer att debitera dig för att publicera en jobb- eller företagstjänstannons, men ClassifiedAds och eBay Classifieds gör det inte. ClassifiedAds har också ett avsnitt, som Craigslist, där du kan lägga upp ditt CV. Bortsett från ClassifiedAds finns det andra sysselsättningsinriktade webbplatser, som Monster, LinkedIn och CareerBuilder, som låter dig lägga upp ditt CV gratis eller en nominell avgift.

Hus

Backpage, ClassifiedAds och eBay Classifieds har alla lokala lägenheter eller huslistor - och endast Backpage tar ut en avgift att lista. Annars finns det webbplatser som listar hyror över hela landet, till exempel Lägenheter, ApartmentGuide och Rent (länkar i resurser). För listor över hus till salu kan du också kontakta lokala fastighetsmäklare förutom att skura annonserna på Backpage, ClassifiedAds eller eBay Classifieds. Som på Craigslist, var försiktig när du hanterar andra du möter eller gör affärer med på dessa Craigslist-ersättare. Ingen klassificeringstjänst är helt immun mot bedrägerier eller kriminell verksamhet.