Logitech trådlösa tangentbordets funktionstangenter

Logitech tillverkar flera trådlösa tangentbord med distinkta funktioner; vissa är soldrivna, kompakta eller upplysta. Logitech bestämde att de flesta användare inte använder traditionell funktion eller F-tangenter, så företaget utrustar sina trådlösa tangentbord med användarvänliga förbättrade F-tangenter för att påskynda produktiviteten. Dessa tangenter är förinställda för att utföra vissa uppgifter som inkluderar att starta och stänga applikationer. Du kan anpassa dessa nycklar, liksom dina snabbtangenter om din modell har dem, med hjälp av SetPoint, en nedladdning av Logitech-programvara.

Vad är SetPoint?

Ladda ner SetPoint från Logitech-webbplatsen för att få ut det mesta av ditt programmerbara tangentbord. Med SetPoint kan du anpassa F-tangenterna eller snabbtangenterna för att öppna en webbsida som du använder ofta, öppna en viss fil eller mapp eller starta ett program. Dessutom kan du tilldela tangenttryckningar till en nyckel, vända ett dokument, öppna en miniräknare eller öppna datorns prylar. SetPoint varnar dig när tangentbordets batteri börjar ta slut och låter dig ställa in funktioner, som zoomknappar, för att passa dina behov.

Hur man använder SetPoint

Beroende på din tangentbordsmodell kan du anpassa snabbtangenter, F-tangenter eller båda. Klicka på fliken Tangentbord och välj sedan "Snabbtangentinställningar." Välj snabbtangenten som du vill programmera och välj sedan den uppgift som du vill tilldela snabbtangenten. Upprepa processen för att programmera dina F-tangenter. Klicka på “F-Key Settings” för att börja. Observera att ytterligare funktioner är tillgängliga för både snabbtangenter och F-tangenter genom att klicka på knappen "Annat" under Aktivitet.

Förbättrade F-tangenter

På de flesta Logitech-trådlösa tangentbord måste du klicka på funktionstangenten "FN" tillsammans med en viss F-tangent för att använda de förbättrade förprogrammerade tangenterna. Vissa Logitech-modeller som K750 och K800 har ytterligare möjlighet att programmera de förbättrade F-tangenterna för att fungera utan att klicka på FN-tangenten. Använd SetPoint för att aktivera detta alternativ och för att anpassa F-tangenterna.

Programmerbara snabbtangenter

K320-modellen är ett exempel på ett trådlöst Logitech-tangentbord som inte tillåter dig att anpassa F-tangenterna. Om du laddar ner SetPoint kan du dock anpassa de fyra snabbtangenterna som utför en uppgift när du trycker på dem. Logitech K400 har fem programmerbara snabbtangenter som accepterar liknande programkommandon.