Hur man ökar signalstyrkan på en Netgear-router

Om din dator eller mobila enhet kämpar för att hitta eller upprätthålla en anslutning till ditt trådlösa nätverk kan det hända att din Netgear-router inte ger någon stark eller stabil signal. Enhetens prestanda beror på många saker, inklusive routerns ålder och modell, dess plats i ditt hem och din nätverkskonfiguration. För att felsöka din Wi-Fi-anslutning kan du försöka uppgradera din Netgear-routers hårdvara eller firmware, ändra dess trådlösa frekvens eller installera ytterligare nätverksutrustning.

Ändra den trådlösa kanalen

De flesta modeller av Netgear-routern fungerar på ett frekvensband på 2,4 GHz, ett intervall som delas med många andra elektroniska apparater, inklusive trådlösa telefoner, mikrovågsugnar och babymonitorer. Dessa apparater kan hindra prestanda för ditt trådlösa nätverk genom att störa eller minska styrkan på sändningssignalen. För att minimera störningar kan du försöka ändra routerns trådlösa kanal eller byta till ett annat frekvensband så att routern kommunicerar över ett annat signalintervall. Logga in på din router och klicka på fliken "Avancerat". Välj "Setup" från huvudmenyn och välj sedan "Wireless Setup" från undermenyn. Välj en ny kanal under Trådlöst nätverk (2,4 GHz B / G / N), eller kolla fältet Namn (SSID) under Trådlöst nätverk (5 GHz A / N) för att se namnet på nätverket som arbetar på 5 GHz-bandet.

Uppgradera hårdvaran

Beroende på din routermodell kan du kanske ersätta standardantennerna med antenner med hög förstärkning. Dessa antenner är allriktade, vilket innebär att de sänder en trådlös signal i alla riktningar, vilket ökar enhetens effektiva räckvidd. I de flesta fall är installationen enkel: skruva bara loss de gamla antennerna från routern och sätt in de nya antennerna på deras plats. Innan du köper en ny uppsättning antenner, försök dock att skruva bort befintliga antenner från routern först för att se till att du kan uppgradera.

Uppgradera firmware

Netgear-routrar innehåller firmware, en slags programvara inbäddad i enheten som implementerar och kontrollerar driften av trådlösa protokoll och nätverksprotokoll. Om du har ägt din Netgear-router i flera månader eller år kan det vara tillräckligt att uppgradera den inbyggda programvaran till den senaste versionen för att öka dess prestanda. För att ta reda på om din enhet är kvalificerad för uppgradering loggar du in på din routers administrationssida och klickar på fliken "Avancerat". Välj "Administration" från huvudmenyn och välj sedan "Firmware Upgrade" från undermenyn. Klicka på "Kontrollera" för att söka i databasen efter en ny version och klicka sedan på "Ja" eller "Uppgradera", om tillämpligt, för att installera firmware till din router.

Installera en Wi-Fi-förlängare

Om ovanstående lösningar inte förstärker din trådlösa signal eller om du inte kan uppgradera till en ny uppsättning antenner kan du ansluta en förlängare till din router för att utöka dess trådlösa signal. Enheten gör exakt vad namnet antyder; det utökar sändningsområdet för din åtkomstpunkt. För att installera en Wi-Fi-förlängare, anslut enheten till din dator och sätt in dess installationsskiva i din optiska enhet. Följ anvisningarna på skärmen för att ansluta enheten till din åtkomstpunkt och koppla sedan bort förlängaren från din dator när processen är klar.