Så här får du ditt Twitter-konto för att sluta skicka skräppost

En (eller fler) av dina Twitter-följare skickar ett direktmeddelande till dig om att du har skickat skräppost, men du har inte tweetat på dagar. Du tittar på din profil och upptäcker att ditt konto har skickat tweets och direktmeddelanden utan din vetskap. Att lära dig vad du ska göra om ditt konto har hackats eller på annat sätt har äventyrats kan hjälpa dig att stoppa skräpposten och skydda ditt uppstående Twitter-rykte.

Ändra ditt lösenord. Logga in på ditt Twitter-konto, klicka på kugghjulsikonen och välj "Inställningar". Klicka på "Lösenord" i den vänstra rutan. Ange ditt nuvarande lösenord och skriv sedan in ett nytt lösenord i rutorna Nytt lösenord och Verifiera lösenord. Välj ett lösenord som är minst 10 tecken långt med en kombination av stora och små bokstäver samt symboler och siffror för större säkerhet.

Återkalla otillförlitlig tredjepartsåtkomst. Logga in på ditt Twitter-konto, klicka på kugghjulsikonen och välj "Inställningar". Klicka på "Appar" i den vänstra rutan. Klicka på knappen "Återkalla åtkomst" bredvid alla applikationer som du inte känner igen eller kanske inte litar på.

Uppdatera betrodda tredje parter. Ange ditt uppdaterade Twitter-lösenord till alla tredjepartsapplikationer som du litar på att använda ditt Twitter-lösenord.

Ta bort alla tweets som verkar vara skräppost. Logga in på ditt Twitter-konto och klicka på "Me" i menyraden. Klicka på "Radera" på varje tweet som du inte skapade.

Skanna, rengör och skydda din dator. Sök efter tillgängliga Windows-uppdateringar. Uppdatera eller installera antivirus- och antispionprogramvara och skanna din dator efter skadligt innehåll.

Tips

Om ditt Twitter-konto fortsätter att skicka skräppost, fyll i en supportförfrågan (se Resurser).