Hur du fixar Flash-videor som inte spelar på Mac

Medan de flesta webbplatser kommer bort från Flash finns det fortfarande vissa webbplatser som har Flash-videor och du kanske vill titta på dem. Därför tillhandahåller vi nedanstående steg för att lösa problemet med Flash-videor som inte spelar på Mac i Safari- och Chrome-webbläsare.

Flash-videor spelas inte på Mac

Problemet med att Flash-videor inte spelas på Mac är relaterade till att macOS inte är lätt kompatibelt med Adobe Flash Player och det kan åtgärdas genom att justera vissa webbläsarinställningar för att få Flash-videor att köras på Mac.

Generellt sett bör du kunna lösa problemet med att Flash-videor inte spelas på Mac med följande metoder.

  1. Installera Adobe Flash Player
  2. Aktivera Flash i webbläsaren
  3. Aktivera JavaScript i webbläsaren
  4. Inaktivera popup-blockering
  5. Rensa webbläsarens cache
  6. Avinstallera / installera om Adobe Flash Player

Obs: YouTube använder inte Flash och du bör inte ha några problem att spela YouTube-videor på Mac med antingen Safari eller Chrome Browsers.

Om det finns problem med att spela YouTube-videor, se till att du har den senaste versionen av Safari och Chrome Browsers installerad på din Mac.

1. Installera Adobe Flash Player på Mac

För att kunna spela Flash-videor måste du ladda ner och installera den senaste versionen av Adobe Flash Player på din Mac.

Om du inte har gjort det kan du ladda ner och installera Adobe Flash Player genom att gå till Adobes officiella Flash Player-sida.

Obs: Se till att du installerar Flash Player från Adobes officiella webbplats och inte från någon annan webbplats.

2. Aktivera Flash i Safari / Chrome Browser

Även efter att du installerat Adobe Flash Player kan du fortfarande hitta Flash-videor som inte spelas på Mac. Detta beror på standardinställningen i Safari, som bara tillåter att Flash kan aktiveras på en webbplats-för-plats-basis.

Detta kan åtgärdas genom att gå till skärmen Safari Preferences och aktivera Flash Player Player i avsnittet Plug-ins.

Klicka på Safari-fliken i den översta menyfältet på Mac och klicka på Inställningar. Klicka sedan på Webbplatser och se till att Adobe Flash Player Plugin är valt för webbplatsen (se bild nedan).

I det nedre högra hörnet ser du alternativet att aktivera Flash när du besöker andra webbplatser. Av säkerhetsskäl rekommenderas att du håller dig till standardalternativet att aktivera Flash på en webbplats-för-webbplats-basis.

När det gäller Chrome-webbläsare kan du aktivera Flash Player-support genom att gå till avsnittet "Sekretess och säkerhet" i Chrome Advanced Settings.

Klicka på menyikonen med tre punkter i det övre högra hörnet och klicka på Inställningar. Rulla ner och klicka på Avancerat. Rulla ner igen och klicka på alternativet Content Settings som finns i avsnittet "Privacy and Security".

Klicka sedan på Flash och växla alternativet för Fråga först (rekommenderas).

3. Aktivera Javascript i Safari och Chrome

För att kunna spela Flash-videor behöver du också JavaScript för att vara aktiverad i webbläsaren. Se till att JavaScript är aktiverat i Safari eller Chrome Browser på din Mac.

Klicka på fliken Safari i Mac-menyn och klicka på Inställningar. Klicka sedan på fliken Säkerhet och markera Aktivera Javascript-alternativet.

I fallet med Chrome-webbläsare, klicka på menyikonen med 3 punkter längst upp till höger och klicka på Inställningar. Rulla ner och klicka på Avancerat. Bläddra sedan ner till avsnittet "Sekretess och säkerhet" och klicka på innehållsinställningar.

På nästa skärm klickar du på JavaScript och växlar PÅ alternativet för Tillåtet (rekommenderas).

4. Inaktivera popup-blockering i Safari / Chrome

Vissa webbplatser tillåter dig inte att spela videor, såvida du inte inaktiverar alternativet för att blockera popup-fönster i din webbläsare. Du kan försöka inaktivera popup-blockering för den specifika webbplatsen och se om du kan spela videor.

I Safari kan du inaktivera popup-blockering genom att gå till säkerhetsavsnittet på skärmen Safari-inställningar.

I Chrome kan du antingen växla PÅ alternativet för Blockerad (rekommenderas) under avsnittet Popups eller aktivera popup-fönster för en viss webbplats genom att lägga till webbplatsen till Tillåt lista i popup-avsnittet.

Obs: I bilden ovan är popup-tillstånd endast tillåtna för webbplats som nämns i avsnittet "Tillåt" och inaktiverat för Alla andra webbplatser.

5. Rensa webbläsarens cache

Om videoklippet fortfarande inte fungerar är det troligt att din webbläsare laddar gamla cachade sidor istället för att ladda ner de senaste.

För att rensa cache i Chrome klickar du på menyikonen för 3 punkter> Fler verktyg och klickar sedan på alternativet Rensa webbläsningsdata.

På nästa skärm, se till att “Cache-bilder och filer” är markerade och klicka på Rensa data-knappen.

För att rensa cache i Safari-webbläsaren kan du ta en titt på den här artikeln: Hur man rensar Safari Browser Cache på Mac.

6. Avinstallera / installera om Adobe Flash Player

Denna fix kan fungera om versionen av Adobe Flash Player som installerats på din Mac har blivit skadad eller föråldrad.

Ladda ner Flash Player Uninstaller för Mac från Adobes officiella webbplats och följ instruktionerna för att avinstallera Flash Player på din Mac.

När du har tagit bort Flash Player startar du om din Mac och laddar ner / installerar den senaste versionen av Adobe Flash Player från Adobes officiella webbplats.