Vad är skillnaden mellan Xbox och PlayStation?

Microsofts Xbox 360 och Sonys PlayStation 3 spelar båda videospel men varje konsolenhet har sina egna styrkor och svagheter. Xbox 360 gör vissa saker som PlayStation 3 inte kan och tvärtom. Om du försöker bestämma vilken du ska köpa finns det många olika saker du kan tänka på.

Exklusiva spel

Vissa spelfranchises är exklusiva för antingen Xbox 360 eller PlayStation 3. Anmärkningsvärda exklusiva spel för PlayStation 3 inkluderar "Final Fantasy" -franchisen och "Metal Gear Solid" -franchisen. För sin del har Xbox 360 franchisen "Halo" och "Fable" -franchisen.

Uppspelning av hemvideo

PlayStation 3 stöder uppspelning av både DVD- och Blu-ray-videoskivor. Xbox 360 stöder uppspelning av HD-DVD-videoskivor med köp av en extern HD-DVD-enhetstillägg som ansluts till systemet. Du kan inte spela Blu-ray-videoskivor på en Xbox 360 och du kan inte spela HD-DVD-skivor på en PlayStation 3, till stor del för att Sony, som tillverkar PlayStation 3, äger Blu-ray-formatet.

Internetanslutning

Både Xbox 360 och PlayStation 3 stöder inbyggda trådbundna internetanslutningar, antingen från ett bredbandsmodem eller en bredbandsrouter, via Ethernet-kablar. PlayStation 3 innehåller även inbyggt stöd för trådlösa nätverksanslutningar. För att ansluta till ett trådlöst nätverk på en Xbox 360 måste du köpa en extern trådlös adapter för enheten.

HDMI

Tidiga versioner av Microsofts Xbox 360 stödde inte utdata från ljud och video via HDMI-kablar. Du kan bara få högupplöst video med en komponentvideokabel. PlayStation 3 har alltid stött HDMI. Nyare versioner av Xbox 360-konsolen inkluderar en port för en enda HDMI-kabel på enhetens baksida.