Hur du aktiverar WiFi-samtal på din iPhone

Möjligheten att ringa och skicka textmeddelanden med funktionen WiFi-samtal inaktiveras som standard på din iPhone. Därför måste du aktivera WiFi-anrop på din iPhone för att få möjlighet att smidigt växla mellan WiFi och mobilnät, beroende på tillgänglighet och styrka.

WiFi-samtal på iPhone

Support för WiFi-samtal på iPhone introducerades först av Apple i iOS 8. Det är dock troligt att du kanske inte har aktiverat WiFi-samtal på din iPhone eftersom den här funktionen bara fungerar om din operatör stöder den.

Om din operatör stöder WiFi-samtal kan du aktivera den här funktionen på din iPhone genom att använda ditt hem-WiFi-nätverk och andra tillgängliga offentliga WiFi-hotspots för att göra bättre och tydligare samtal från områden där regelbunden mobilanslutning är svag jämfört med tillgängliga WiFi-nätverk.

Som nämnts ovan, när WiFi Calling är aktiverat på din iPhone, kommer det sömlöst att växla mellan WiFi och Cellular-lägen, beroende på vilket nätverk som har bättre signalstyrka. Det krävs inget extra från din sida för att använda denna funktion.

Förutsättning för att aktivera WiFi-samtal på iPhone

För att aktivera WiFi-samtal på din iPhone behöver du följande:

  1. En nyare iPhone-modell (iPhone 5c och högre)
  2. En transportör som stöder WiFi-samtal

Vilka transportörer stöder WiFi-samtal

Samtidigt som ett ökande antal transportörer börjar stödja funktionen WiFi Calling på iPhone finns det vissa som fortfarande inte tillåter WiFi-samtal. I skrivande stund var följande transportörer kända för att möjliggöra WiFi-samtal.

  • USA: T-Mobile, Sprint och AT&T
  • Kanada: Rogers, Bell Canada
  • Storbritannien: Vodafone, EE
  • Hong Kong: 3, SmarTone
  • Saudiarabien: Zai
  • Schweiz: SALT, Swisscom

Aktivera WiFi-samtal på iPhone

Om din operatör stöder WiFi-samtal kan du enkelt aktivera den här funktionen på din iPhone genom att följa dessa enkla steg.

1. Tryck på Inställningar på startsidan på din iPhone

2. Klicka på Telefon

3. Klicka på WiFi-samtal (se bild nedan)

4. Växla WiFi-samtal till PÅ-position (se bild nedan)

Det är allt från din sida, resten tas om hand av din iPhone och din operatör som stöder den här funktionen.

Du kan behöva uppdatera nödadressen

Du kan bli ombedd att ange eller bekräfta din adress för räddningstjänster. Detta görs för att tillåta spårning av din plats om du eller någon ringer ett nödsamtal (911) med din iPhone via ett WiFi-nätverk.

Du måste också vara medveten om att nödsamtal som gjorts via ett WiFi-nätverk kan skicka information om din enhets plats till nödarbetare, även om du har inaktiverat platsspårning på din iPhone.