Tar du bort ett Facebook-inlägg överallt?

Med Facebook kan du permanent ta bort alla inlägg som du har gjort på det sociala nätverket, och denna process tar helt bort innehållet från Facebook. Du kan också ta bort inlägg från andra på din tidslinje. Inlägg från andra som inte finns på din tidslinje kan inte raderas, men du kan dölja uppdateringen och ta bort taggen om det behövs.

Ta bort dina egna inlägg

För att ta bort något av inläggen du har gjort på Facebook, öppna din tidslinjesida och håll muspekaren över den aktuella uppdateringen. Klicka på ikonen "Redigera eller ta bort" (representerad av en blyertsymbol) och välj sedan alternativet "Ta bort" i rullgardinsmenyn. Klicka på "Radera" i bekräftelsesrutan. Inlägget tas sedan helt bort från Facebook.

Ta bort inlägg på din tidslinje

Om andra användare har lagt upp foton, uppdateringar eller länkar direkt till din tidslinje kan dessa också raderas genom att följa samma process. Klicka på knappen "Redigera eller ta bort" ovanför berättelsen i fråga, välj sedan "Ta bort" och klicka på "Ta bort" igen i bekräftelsedialogen. Alternativt kan du välja "Göm från tidslinjen" - detta tar bort inlägget från din tidslinje, men det kan fortfarande hittas via nyhetsflödet eller genom att använda sökrutan.

Ta bort taggar

Din tidslinje visar också uppdateringar och foton som inte har publicerats direkt på din sida, men där du har taggats av en annan användare. Du kan inte radera det här innehållet, men du kan komma åt alternativet "Göm från tidslinjen" samt välja "Rapportera / ta bort tagg" för att avmarkera dig själv. Oavsett vilket alternativ du väljer förblir inlägget synligt i nyhetsflödet, kan nås via Facebook-sökning och visas vanligtvis på tidslinjen för någon annan som är taggad i inlägget.

Granska inlägg

Klicka på "Aktivitetslogg" -knappen på din tidslinje för att granska alla inlägg du har gjort, liksom inlägg som du har taggats i och inlägg som andra har gjort på din vägg. Objekt kan också raderas, omärkas och döljas härifrån. Genom att klicka på "Tidslinjegranskning" och sedan på den svarta kuggesymbolen kan du aktivera funktionen Tidslinjegranskning - detta låter dig godkänna inlägg som görs på din tidslinje och taggar som läggs till av dina vänner innan de visas på Facebook.