IPhone-funktioner

IPhone är en smartphone som har en pekskärm, datatjänst, en MP3-spelare och möjlighet att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk. IPhone tillverkas av Apple och flera generationer har släppts sedan 2007. IPhone har flera funktioner förutom att vara en mobiltelefon.

Mp3-spelare

IPod släpptes före iPhone, så Apple integrerade ett iTunes-program som spelar låtar på samma sätt som iPod. IPhone kan inte lagra så många låtar som de största iPodarna, men du kan lagra din favoritsamling och lyssna på låtar var som helst medan du reser. IPhone-appen för att lyssna på låtar fungerar precis som iTunes. Du kan randomisera låtar och ställa in favoriter för att spela oftare.

FaceTime

FaceTime är en typ av videokonferenser. Om mottagaren av telefonsamtalet också har en iPhone kan ni båda prata med varandra medan de har en syn på den andra personen i telefonen. FaceTime är en egen videokonferensapplikation gjord för iPhone och iTouch. FaceTime ingår inte med äldre iPhone-modeller, men det finns med 4-modellen.

Appar

Med iPhone-introduktionen introducerade Apple också en App Store. Apples App Store innehåller tusentals tillgängliga appar för iPhone. Vissa är gratis, men andra kostar pengar att ladda ner. Dessa appar körs på iPhone och lanseras från skrivbordsikoner som läggs till på startskärmen på telefonen. Du kan installera, söka och ta bort appar på iPhone.

Datanätverk

Med iPhone kan du ansluta till ett Wi-Fi-nätverk eller ansluta med ett datanätverk. Denna anslutning låter dig surfa på Internet på din iPhone. Med iPhones pekskärm kan du använda ett pekskärmstangentbord och navigera genom webbsidor med fingrarna. Du kan också bokmärka webbplatser och spara dem på iPhone.