Hur man reparerar en Aiwa CD-spelare

Det kan vara extremt frustrerande om din hem-CD-spelare slutar fungera ordentligt. Allt du vill göra är att sätta på din favorit-Eagles CD och spela luftgitarr till "Hotel California", men nej - spelaren är trasig. Lyckligtvis kan några mindre problem med en CD-spelare åtgärdas utan att du behöver ta in den för reparation. Att prova några enkla lösningar kan spara tid och pengar i det långa loppet och kan få dig att rocka ut igen på nolltid.

Se till att CD-spelaren är inställd på CD-läge, inte radio- eller bandläge (om tillämpligt på din CD-spelare). Se till att volymen är högre och att spelaren är ansluten.

Byt spelaren till ett annat läge. Om ljud kommer från högtalarna indikerar det ett problem med CD-spelaren i synnerhet. Om inget ljud kommer från högtalarna kan det betyda att det finns ett internt problem i CD-spelaren eller med högtalaranslutningarna. Om din Aiwa-stereo har externa högtalare, se till att kablarna är ordentligt anslutna.

Köp en CD-linsrengöring. Dessa renare skivor finns i de flesta musik- eller ljudbutiker och har små borstar fästa på läsytan på en speciell CD. När skivan läses av spelaren tar borstarna bort damm och skräp från linsen som kan förhindra att CD-spelaren läser skivor ordentligt. Du kan behöva köra linsrengöringscykeln flera gånger.

Prova en annan CD. Om skivan skrevs av en dator kanske den inte kan läsas av CD-spelaren. Om det uppstod ett fel vid skrivning av skivan kan det leda till att CD-spelaren inte kan läsa antalet spår eller andra data på skivan. Försök använda en butiksköpt CD i spelaren istället.

Erkänn nederlag och ring en proffs om inget av föregående steg fixar spelaren. Aiwa Electronics, som ägs av Sony, har långsamt avvecklats och direkt support för produkter kanske inte finns tillgängligt. Det är bäst att ringa en elektronisk verkstad eller handla en ny spelare om stereoreparationen inte är kostnadseffektiv.

Objekt du behöver

  • Aiwa CD-spelare

  • Linsrengörare (tillval)

  • Butiksköpt CD