Hur man tar bort personlig information från Zabasearch

Internet är en värdefull resurs för att undersöka nästan vad som helst, inklusive personlig information. Möjligheten att hitta personlig information är en gåva till många som söker efter förlorade vänner eller släktingar. I vissa fall är det en säkerhetsfråga att hitta personlig information, till exempel när man kontrollerar om registrerade sexuella överträdare bor i närheten.

Att ha personlig information om laglydiga medborgare så lätt tillgänglig väcker emellertid frågor om integritet och är också den andra sidan av säkerhetsmyntet - offer för brott och våld i hemmet måste vara dolda för sin egen säkerhet. Om du har problem med din integritet vill du ta bort din personliga information från Zabasearch.com, en av de viktigaste sökmotorerna för allmän information som kan visa din adress och ditt telefonnummer.

Kontakta ditt telefonföretag, ändra ditt telefonnummer och begär att ditt nya telefonnummer ska vara olistat. Detta är ett av de viktigaste stegen för att skydda din integritet online. Zabasearch och andra onlinekataloger hämtar sin telefonnummerinformation från telefonbolagen, och såvida inte ditt nummer är onoterat kommer det att publiceras.

Hur man tar bort personlig information från Zabasearch

Hyr en P.O. Låda. Om du planerar att flytta är det dags att hyra P.O. Box är INNAN du flyttar, för att hålla din nya adress privat. P.O. Lådor kan hyras från ditt postkontor eller privata företag mot en månadsavgift som beror på storleken på lådan du hyr. Om det är tillåtet använder du din P.O. Boxadress för onlineformulär och alla officiella eller offentliga dokument kommer att hålla din fysiska adress borta från offentliga databaser, vilket är en viktig del av att skydda din personliga information. Många sökmotorer, inklusive Zabasearch, hämtar sin data från offentliga källor.

Begär att din personliga information tas bort från Zabasearch med hjälp av deras kostnadsfria borttagningsprocess. Nu när du har gjort ditt telefonnummer och din adress privat, kontakta Zabasearch via post för att begära att din personliga information raderas från deras databas. En länk till Zabasearchs nuvarande adress finns i avsnittet Resurs i den här artikeln.

Skriv ditt namn i Zabasearch och skriv ut webbsidan som visar sökresultaten. Cirkla all din personliga information i rött. Inkludera denna utskrift med ett brev som innehåller ditt namn, adress, telefonnummer, födelsedatum och e-postadress.

Använd Zabasearchs Expedited Record Blocking för att ta bort din personliga information om ditt behov är brådskande. Det här alternativet kostar för närvarande 20,00 US $, så använd endast denna opt-out-metod om du behöver ta bort din personliga information snabbt. En länk för den här tjänsten finns i avsnittet Resurser i den här artikeln.

Hur man tar bort personlig information från Zabasearch

Registrera dig med programmet Adresskonfidentialitet om din stat erbjuder det. Detta program tillåter överlevande av våld i hemmet och offer för vissa andra brott att hålla sina fysiska adresser hemliga genom att tillåta användning av en alternativ postadress på juridiska dokument. Att hålla din fysiska adress ur rekord håller den borta från sökwebbplatser som Zabasearch. En länk till information om detta program finns i avsnittet Resurs. Var säker, ledsen inte - använd dessa steg för att hålla din personliga information utanför Zabasearch och andra webbplatser.

Tips

En fysisk adress är den faktiska platsen för ett hus eller företag. En postadress är adressen till vilken e-post skickas och behöver inte vara densamma som en fysisk adress. Att arkivera vilket formulär som helst med din personliga information kan leda till att informationen läggs ut på Internet.

Tänk innan du deltar i en tävling eller deltar i en undersökning. Zabasearch anger i sin opt-out-policy att den personliga informationen i ditt opt-out-brev endast kommer att användas för din begäran och att brevet kommer att förstöras.

Objekt du behöver

  • Dator

  • Datorskrivare

  • Frimärke

  • Kuvert

  • Olistat telefonnummer

  • P.O. Låda