Så här aktiverar du kameran på en ASUS

Asus bärbara datorer, surfplattor och vissa stationära datorer levereras med minst en kamera inbäddad ovanför skärmen. Många har också en andra bakåtvänd kamera. Att aktivera kameran är i princip detsamma på alla Asus-enheter, med bara små variationer beroende på om den har operativsystemet Windows 8 eller Android.

Använda kameraappen

På Asus-enheter med antingen Windows 8 eller Android kan du starta Camera-appen från skrivbordet eller hemskärmen. I Windows 8 klickar eller trycker du på rutan "Kamera" på skrivbordet. Tryck på appen "Kamera" längst ned på skärmen på en Android-enhet. Du kan använda den här appen för att ta bilder eller spela in videor. Andra appar som Skype kommer också att aktivera kameran när du startar dem.

Låsskärmsåtkomst

På både Windows- och Android-enheter kan du snabbt komma åt Asus-kameran från låsskärmen utan att ange ett lösenord. På Windows 8 sveper du fingret nedåt på låsskärmen eller klickar och drar musen nedåt för att öppna kameraappen. Tryck på låsikonen på en Android-enhet och dra den till ikonen "Kamera" för att omedelbart komma åt kameran. För att se fotot du tog måste du låsa upp skärmen.