Överträder PayPal?

Eftersom PayPal är en onlinehanteringstjänst online och inte en bank, överträffar den inte ditt konto. Som PayPal-kund har du dock möjlighet att länka ditt PayPal-konto till ett av dina bankkonton. Du kan sedan använda den banken som reservfinansieringskälla för ditt vanliga PayPal-konto. Det finns flera fördelar och nackdelar med att länka konton.

Det är nästan som övertrassering

Det tar inte lång tid att starta processen som länkar ditt bankkonto till PayPal. Logga bara in på ditt konto och klicka på knappen "Lägg till eller redigera bankkonto" på din profilsida. PayPal skickar dig instruktioner som förklarar hur du ska slutföra processen. De kommer normalt sätta in eller ta ut några cent för att verifiera att kontot är länkat.

När du har länkat dina konton kan du använda PayPal för att köpa något som kostar mer än den summa pengar du har på ditt PayPal-konto. Det är möjligt eftersom PayPal använder pengar från ditt bankkonto för att göra köpet när ditt PayPal-konto inte har tillräckligt med pengar. Detta är dock inte en checkräkningsprocess och du betalar inte avgifter när det händer. Du har också möjlighet att länka PayPal till ett kredit- eller bankkort.

Låt tekniken spåra dina finanser

Tack vare Internet och intelligent programvara kan du när som helst granska dina PayPal-saldon genom att logga in på ditt konto. Om du funderar på att göra ett köp som kan överstiga ditt tillgängliga banksaldo, kontrollera bara saldot innan du köper något. Med PayPal kan du också visa en historik över alla dina transaktioner och skriva ut dem om du vill. Installera en PayPal-mobilapp så är du aldrig mer än några klick från att granska dina saldon och hantera ditt konto.

Förstå säkerhetsriskerna

Det finns en potentiell risk med att länka bankkonton till PayPal. Antag till exempel att hackare hittar ett sätt att logga in på ditt PayPal-konto. Om de använder ditt konto för att göra inköp kan PayPal överföra pengar från din bank för att täcka dessa köp. Överväg att länka ditt PayPal-konto till ett kreditkort istället. Detta ger dig möjlighet att bestrida bedrägliga avgifter inom 60 dagar efter det att de inträffar. Du får bara två dagar på dig att bestrida en bedräglig debitering som någon gör på ditt bank- eller bankkortkonto.

Förskjut dina medel efter behag

Såvida inte någon skickar pengar till dig förblir ditt PayPal-konto tomt tills du lägger in pengar på det. Ett sätt att göra det är att överföra pengar från din bank till ditt PayPal-konto. När du har kopplat din bank till PayPal kan du enkelt överföra pengar mellan dessa konton. Det tar flera dagar för medel att flytta mellan konton. Du kan använda den här funktionen för att överföra tillräckligt med pengar från din bank till ditt PayPal-konto om du inte vill använda din bank för att finansiera köp som överstiger ditt PayPal-kontosaldo.