Hur man lämnar iOS Beta Testing Program

Så här lämnar du iOS Beta Testing Program, om du tidigare hade registrerat din iPhone i iOS beta-testprogram och vill avsluta ditt deltagande.

Lämna iOS Beta Testing Program

IOS Beta Testing Program gör det möjligt för användare av iPhone och iPad att testa pre-release versioner av iOS-programvaran på sina enheter och ge feedback till Apple.

Återkopplingen som erhållits under Betatestningsfasen hjälper Apple att identifiera och fixa problem i programvaran och förbättra kvaliteten på sina tjänster.

Precis som all annan programvara under testperioden, kan iOS Beta-versioner innehålla fel, vilket kan leda till att din enhet inte fungerar lika bra som den brukade eller blev glitchy.

Av detta skäl rekommenderar Apple att du säkerhetskopierar iPhone med iTunes innan du installerar beta-programvaran på din enhet. Apple gör det också riktigt enkelt att lämna iOS Beta Testing Program när som helst.

Hur man lämnar iOS Beta Testing Program

Oavsett om du är registrerad i iOS Public Beta-testprogram eller registrerad i Developer Beta-testprogram är stegen för att lämna iOS Beta Testing-programmet desamma.

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone och tryck på Allmänt.

2. På skärmen Allmänna inställningar bläddrar du ned och knackar på Profil (det kommer att ha orden “iOS XX Beta Software Profile” bredvid).

3. På profilskärmen klickar du på iOS XX Beta-programvaruprofil.

4. Klicka på Ta bort profil på nästa skärm.

5. Ange enhetens lösenord.

6. Klicka på Ta bort på popup-fönstret för att bekräfta att du vill ta bort iOS-betaprofil från din iPhone.

Inom några sekunder kommer iOS Beta-profilen att tas bort från din iPhone.

Obs! Stegen ovan tar endast iOS-betaprofilen bort från din iPhone, iOS-beta-programvaran som laddas ner eller redan har installerats på din enhet kommer att fortsätta att vara kvar på din iPhone.

En enkel lösning på det här problemet är att fortsätta stanna på iOS-betaversionen som installerad på din iPhone och installera den slutliga versionen, när den blir tillgänglig (inom en månad eller så).

Om du hade gjort en iTunes-säkerhetskopia på din dator kan du gå tillbaka till den tidigare stabila versionen av iOS genom att återställa enheten med den iTunes-säkerhetskopia som du hade gjort innan du installerade Beta-versionen.

När som helst kan du vända situationen och gå tillbaka till att vara en betatestare genom att installera betaprofilen igen på din iPhone.