Nackdelar med smarta telefoner

Till och med för ett decennium sedan hade få av oss föreställt oss hur mycket vi kan göra med våra telefoner. I cirka 100 år var en telefon helt enkelt ett verktyg som användes för att prata med en annan person; det användes inte för att ta bilder, skicka meddelanden eller spela spel. Smarttelefoner har fördelar, som att köra navigering, hålla koll på våra liv, titta på film och hålla oss själva och våra barn upptagna. Det finns dock vissa nackdelar också.

Extra kostnad

Budgetkunniga konsumenter kan hitta mycket att gilla med en traditionell, icke-smart telefon. Till och med bastelefonerna innehåller några tillbehör, som röstbrevlåda eller en räknare, men de har definitivt inte alla klockor och visselpipor - eller prislappar - för sina smartare bröder. Verizon, till exempel, erbjuder grundläggande telefoner för $ 50 till $ 90 jämfört med $ 200 till $ 300 för de flesta smartphones. Bastelefoner kan fortfarande kräva en grundläggande prenumerationsplan, beroende på din operatör, men behöver inte datafunktionerna, vilket avsevärt kan höja den månatliga kostnaden.

Minskade interaktioner

Webbplatsen Big Think, som främjar möjligheter att fokusera på betydelse, relevans och tillämpning i en upptagen värld, kritiserar smartphones för att ta bort oss från att använda våra sinnen för att förstå och uppskatta världen omkring oss. Eftersom det är lättare än någonsin att ansluta, kontrollera e-post eller interagera med andra via våra telefoner var som helst och när som helst, börjar vi föredra denna typ av interaktion, enligt webbplatsen. Webbplatsen rekommenderar att man tar sig tid varje dag för att ställa in telefonen istället för att använda våra telefoner för att ställa ut världen.

Extraarbete

Även om din chef fortfarande kan ringa dig efter timmar i en nödsituation, verkar smarttelefonägare vara särskilt benägna att checka in med arbete regelbundet. Dessa arbetare tenderar att svara på e-post eller avsluta ett projekt även efter att de är långt ifrån kontoret i slutet av arbetsdagen. Melissa Gregg från Sydney University har studerat rollen som mobil teknik, och hon säger att det att hålla kontakten med kontoret på distans ger oss frihet, men det håller oss också på ett hårt band och skär in i familjetiden.

Säkerhetsrisker

Vaksamma smarttelefonägare bombarderas med meddelanden om att de inte låter telefonen lämna sin syn, eftersom en smartphone kan vara en mängd information - namn, telefonnummer, lösenord, eventuellt konfidentiell arbetsinformation - till en identitetstjuv. Vissa människor gör till och med affärer eller internetbanker via sina telefoner, så en tjuv kan skaffa egen information eller finansiell information. Tillsammans med att stjäla enheten fysiskt kan människor också smitta din telefon med skadlig kod eller försöka få åtkomst till dess data via ett trådlöst nätverk. En grundläggande telefonägare kan fortfarande ha kontaktinformation på sin telefon, men behöver inte oroa sig för att någon kommer åt ett större virtuellt pappersspår.