Hur man ändrar höjd, bredd och storlek på en bakgrundsbild på Tumblr

Om bilden du vill visa i bakgrunden på din Tumblr-sida inte passar in i det utrymme som tilldelats den, kan du ändra storlek på den med hjälp av Redigera HTML-verktyget som tillhandahålls av tjänsten. När du har hittat bakgrundsbilden i källkoden för ditt nuvarande tema kan du lägga till CSS3-egenskaper för att justera bildens höjd och bredd. Med CSS kan du också ange om du vill att bakgrunden ska upprepas.

Klicka på namnet på din blogg i Tumblr-instrumentpanelen och välj "Anpassa utseende." Välj "Redigera HTML" för att öppna källkoden för ditt nuvarande Tumblr-tema.

Tryck på "Ctrl-F" för att öppna sökfunktionen i din webbläsare och skriv "bakgrund:" (utan citat) i sökrutan. Tryck på "Enter" för att hitta koden som lägger till bakgrundsbilden till din Tumblr-sida.

Lägg till CSS3-egenskapen "bakgrundsstorlek" i koden efter raden som anger bakgrundsbildens plats. Du kan använda egenskapen för att ange bildens bredd och höjd. Om du till exempel vill att bakgrundsbildens bredd ska vara 500 pixlar och dess höjd vara 800 pixlar, skulle du lägga till följande rad:

bakgrundsstorlek: 500px 800px;

Klicka på "Spara" för att spara dina inställningar och ändra storlek på Tumblr-bakgrunden.

Tips

Du kan också använda CSS3 för att ange om du vill att bakgrundsbilden ska upprepas. Egenskapen du behöver använda för detta scenario är "bakgrundsupprepning". Om du vill experimentera med dessa egenskaper, besök Tryit Editor som tillhandahålls av W3schools.com (länk i Resources).