Hur stor är Google Chrome-filen?

Många filer hittar vägen till din hårddisk efter att du laddat ner och installerat Google Home Browser. Chrome-installationsfilen är inte så stor, men filer som webbläsaren skapar kan variera i storlek. Denna filskapande process pågår bakom kulisserna när du surfar på webben, laddar ner innehåll och utför andra aktiviteter. Lär dig hur mycket diskutrymme Chrome använder för att hantera dina personuppgifter genom att ta en titt på mappen som innehåller den informationen.

Chrome-installationsfilstorlek

Google släpper nyare versioner av Chrome ungefär var sjätte vecka. Eftersom företaget lägger till nya funktioner i webbläsaren kan installationsfilernas storlek förändras. Om du besöker nedladdningssidan för Chrome och klickar på "Acceptera och installera" öppnas ett dialogfönster som erbjuder att spara filen. Den visar också filens storlek. Från och med publiceringsdatumet är versionen 23.0.1271.64 m 30.3MB. Om du har en långsam uppringningsanslutning och vill ladda ner filen snabbt, överväg att använda en dator som har en snabbare bredbandsanslutning. Du kan sedan spara den på en extern enhet och installera den på din egen dator.

Profilmapp

När du installerar Google Chrome skapas en mapp för användardata som samlar in och hanterar din personliga information. Den här mappens bokmärkesfil växer när du besöker webbplatser och sparar bokmärken. Även om bokmärkesposter är små kan bokmärkesfilen bli stor när du bokmärker hundratals eller tusentals webbplatser. Chrome använder också mer diskutrymme om du väljer att skapa ytterligare användarprofiler. Varje profil du skapar behåller sin egen uppsättning filer som innehåller profilens personliga inställningar.

Andra filer

Chrome User Data-mappen underhåller också filer som växer och krymper när du surfar på nätet. Webbplatser lagrar till exempel ofta små bitar av data som kallas cookies på din hårddisk. Användardatakatalogen innehåller dessa cookies samt filen som innehåller din webbhistorik. Din webbhistorik växer när du surfar på webben - tills du rensar historiken genom att klicka på Chrome-menyn, klicka på "Historik" och sedan klicka på "Rensa webbinformation".

Filstorlek för användardata

Hitta din användardatakatalog genom att öppna Utforskaren och navigera till mappen C: \ Users. Klicka på mappen "AppData" för att avslöja den lokala mappen och klicka på mappen "Local" för att avslöja Google-mappen. Klicka på den mappen för att visa Chrome-mappen och klicka på den mappen som visar användardata-mappen. Den här mappen innehåller en separat undermapp för varje Chrome-profil. Såvida du inte skapar en ytterligare profil innehåller mappen en profilmapp som heter Standard. Om du högerklickar på den mappen och väljer "Egenskaper" kan du se mappens storlek i fönstret Egenskaper som öppnas.

Tips

Du kan behöva skriva "Mappalternativ" i Start-menyn och trycka på "Enter" om du inte hittar AppData-mappen. filen kan vara dold. När du har tryckt på "Enter" och sedan klickat på "Visa" ser du en alternativknapp med namnet "Visa dolda filer, mappar och enhet." Klicka på alternativknappen för att välja den om du vill synliggöra dolda filer. Detta låter dig hitta din Chrome User Data-mapp.