Hur man stoppar Mac från att sova automatiskt

Om du känner att din Mac går för snabbt i viloläge kan du stoppa Mac från att sova automatiskt genom att antingen öka vilotimern på din Mac eller genom att konfigurera Mac-datorn att aldrig gå in i viloläge.

Stoppa Mac från att gå in i viloläge

Som standard går alla Mac-datorer automatiskt över i viloläge efter en viss inaktivitetsperiod. Denna funktion på Mac är utformad för att spara ström och även för att förhindra obehörig åtkomst medan du är borta från din Mac.

Vanligtvis är inaktivitetsperioden efter vilken Mac automatiskt går i viloläge 2 minuter medan den är på batteri och 10 minuter när Mac-enheten är ansluten till en direkt strömkällkälla.

Power Saving Auto-sleep-funktionen är avstängd när du tittar på filmer eller videor på din Mac och inte när du läser eller går igenom en intressant artikel på en webbplats.

Detta kan bli väldigt irriterande, särskilt när du är i mitten av att läsa något och skärmen på din Mac stängs av och går i viloläge.

Stoppa Mac från att sova automatiskt

Följ stegen nedan för att stoppa Mac från att sova automatiskt, när den lämnas utan tillsyn.

1. Klicka på Apple-ikonen från den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på Energisparläge på skärmen Systeminställningar.

3. På skärmen Energisparläge klickar du på fliken Strömadapter och flyttar sedan skjutreglaget bredvid " Stäng av skärmen efter" hela vägen till höger för att aldrig placera (se bild nedan).

4. Klicka sedan på fliken Batteri och flytta skjutreglaget bredvid " Stäng av skärmen efter " till Placering aldrig (Se bild nedan)

Obs! I stället för att välja "Aldrig" och inte låta din Mac gå i vila, är det bättre att låta din Mac hålla sig vaken under en längre tid genom att flytta skjutreglaget till 15 eller 30 minuter.

På så sätt kan du förhindra att din Mac tappar ur batteriet, om du råkar lämna din Mac utan tillsyn under en längre tid.