Hur får jag mina taggar från Shazam-appen för att dyka upp på mitt Shazam-webbkonto?

Shazam är en upptäcktstjänst för musik och TV som gör att du kan identifiera låtar och shower med din iOS-, Android- eller Windows 8-enhet. Tjänstens appar för smartphones och surfplattor sparar musikhistoriken och TV-program som du upptäcker som taggar som innehåller information om vad du hör, till exempel artist och albumnamn. Du kan visa dessa taggar inifrån din app och online via Shazams webbplats.

Rätt inloggning

För att kunna logga in på Shazams webbplats och visa dina taggar måste du ha ett Facebook-konto. Även om du tidigare skapat ett konto med en e-postadress kan du inte använda dessa uppgifter för att få åtkomst till tjänsten längre. Du kan använda appen utan ett Facebook-konto men dina taggar sparas inte för onlinevisning.

Anslut din enhets app till Facebook

Du måste ha Shazam-appen på din enhet ansluten till ditt Facebook-konto för att tjänsten ska kunna spara dina taggar så att du kan visa dem via webben. Navigera till avsnittet Inställningar på din enhet för att komma åt Facebook-anslutningsfunktionen. För att se taggarna från musik och TV-program som du upptäcker med din enhet, logga in på Shazams webbplats och välj "My Shazam" från navigeringsmenyn. Taggarna är listade i galleristil med omslagskonst. Du kan dela taggarna på Twitter, Facebook och Google+. Listan gör det också möjligt att förhandsgranska taggad musik och köpa nedladdningar av musik och shower från iTunes eller Amazon.