Vad är skillnaden mellan Nintendo och Super Nintendo?

Nintendo Entertainment System ("NES") och Super Nintendo var de första två videospelkonsolerna som släpptes av Nintendo-företaget. Efter att Atari misslyckades med att följa upp framgången med Atari 2600-konsolen, återupplivade NES videospelmarknaden och förde videospel till massmarknaden. Medan båda konsolerna är primitiva enligt dagens standard, har de fortfarande en plats i hjärtat av många videospelare.

Historia

Nintendo släppte originalet NES (känt i Japan som "Famicom") i Japan 1983 och USA 1984. NES var ursprungligen tillgängligt i två paket: "Arcade" -serien, som kom med spelet "Super Mario Bros" ., "och" Deluxe "-serien, som kom packad med tre spel, en zapper-pistol för spelet" Duck Hunt "och tillbehöret" Rob the Robot ". För att hålla jämna steg med kraftigare konsoler från Sega och NEC som släpptes 1989 släppte Nintendo Super Nintendo-systemet i Japan 1990 och USA 1991.

System specifikationer

Den ursprungliga Nintendo-konsolen har en 8-bitars processor som körs på cirka 1,79 MHz, 2 kilobyte RAM och ytterligare 2 kilobyte separat video-RAM. Super Nintendo har en 16-bitars processor som körs på 3,58 MHz, en megabyte RAM och en halv megabyte video-RAM. Skillnaden mellan en 8-bitars och 16-bitars processor är mängden minne CPU kan arbeta med på en gång. En 16-bitars processor kan hantera exponentiellt större nummer än en 8-bitars processor. Resultatet är att Super Nintendo kan göra fler beräkningar snabbare än NES, vilket resulterar i större, mer komplexa och mer grafiskt övertygande spel.

Spel

Vi förväntar oss bakåtkompatibilitet från moderna videospelkonsoler. Playstation 3 kan till exempel spela spel för tidigare Playstation-modeller. Men spel för NES och Super Nintendo är inte tvärkompatibla. Många av Nintendos berömda videospelfranchises, som Super Mario Bros. och "Legend of Zelda" -spel, började på NES men släpptes för båda konsolerna. Uppföljare på Super Nintendo inkluderade "Super Mario World" och "The Legend of Zelda: A Link to the Past", spel som fortfarande är älskade av dem som spelade dem som barn.

Tillbehör

Ett brett utbud av tillbehör släpptes för båda konsolerna, inklusive några konstiga föremål som aldrig gick på. Till exempel var "Rob the Robot" tänkt att vara en robot "kompis" som spelade NES-spel med dig. Det var dock impopulärt och bara kompatibelt med två spel. Båda konsolerna hade "vapen" som du kunde skjuta på skärmen för att styra vissa spel. Ett annat anmärkningsvärt misslyckande var "Power Glove" för NES, som var tänkt att ge mer fysisk interaktivitet till spel. Idag är Power Glove mest känd för sitt uppträdande i filmen "The Wizard" med videospelet 1989.