Hur man får reda på vem som följer dig på Tumblr

Varje Tumblr-blogg är som standard öppen för allmänheten, så om du inte har ändrat dina sekretessinställningar för att blockera allmänhetens åtkomst kan alla Tumblr-användare eller Internetanvändare enkelt navigera till din blogg. Att veta vem som tittar på dina inlägg kan hjälpa dig att skapa mer relevant innehåll för dessa användare, vilket kan hjälpa till att öka antalet följare du har och hur de engagerar dina inlägg. Välj ett av flera sätt att spåra dina Tumblr-följare, beroende på vilken information du vill ha om dem.

Lista över följare

Det första stället att kontrollera vem som följer dig är din lista över följare, som finns både på skrivbordsplatsen och i mobilappen Tumblr. Klicka på "Följare" från din Tumblr-instrumentpanel för att se en lista över vem som följer dig. I appen klickar du på silhuettikonen för att se antalet följare du har och få tillgång till en lista över vem som följer dig.

Spåra reblogs och kommentarer

En Tumblr-användare behöver inte följa din blogg för att återlogga ditt inlägg. Om du håller reda på vem som ofta rebloggar dina inlägg eller kommentarer på artiklar du lägger upp får du en bättre uppfattning om vem som tittar på din sida. Endast de som gillar inlägget direkt från ditt Tumblr-konto har definitivt öppnat det på din blogg. Eftersom inlägget läggs till i bloggen för den som rebloggar det kan andra kommentera eller reblogga det därifrån.

Spåra gillar

Om en Tumblr-användare vill spara dina inlägg utan att lägga till dem i sin egen blogg kan han klicka på "gilla" och sedan komma åt inlägget från en privat lista över gillade inlägg. Även om inläggen han gillar kan vara privata på hans sida (beroende på hans sekretessinställningar) meddelar Tumblr dig fortfarande att en annan användare klickade "gilla" i ditt inlägg. En lista över användare som har bloggat, kommenterat eller gillat dina inlägg finns under kategorin "Aktivitet" på din Tumblr-streck. Varje person du ser dyker upp i listan regelbundet följer troligen din Tumblr även om hon inte är en prenumerant följare.

Spårningsstatistik

Om du vill ha en mer exakt titt på vem som besöker din Tumblr-sida, använd ett program för att spåra besökare, populära inlägg, out-klick och annan data. Tumblr stöder unionens mått, som kan spåra hur många anteckningar varje inlägg får och hur ofta antalet följare följer, bland andra variabler. Google Analytics tillhandahåller liknande data och fungerar via ditt Google-konto. Om du bara är intresserad av antalet besökare och inte behöver detaljerad statistik, använd en enkel tracker som Stat Counter för att se hur många som besöker din blogg. För att installera programmen, lägg till koden för trackern i din bloggmall. Några av funktionerna i dessa program är avgiftsbaserade, men andra funktioner är tillgängliga gratis.