Hur man hittar PID för Kindle & iPhone

Amazon.com skyddar Kindle-böckerna som du har köpt från att skickas till andra användare genom att länka dem till dina registrerade enheter med deras personliga ID. PID skapas genom att använda en algoritm på produktens serienummer. Du kan också skydda ditt eget innehåll digitalt och distribuera det till auktoriserade enheter om du känner till PID-numren för Kindles eller iPhones som du vill ha tillgång till ditt bibliotek.

Tända

Steg 1

Logga in på ditt Amazon-konto, håll muspekaren över "Kindle" i navigeringsfältet och välj "Manage your Kindle".

Steg 2

Klicka på "Hantera dina enheter" i avsnittet "Ditt Kindle-konto." Markera serienumret på din Kindle och kopiera det till Urklipp.

Besök Kindle-verktyget på Preston Lee (se länken i Resurser) och klistra in ditt Kindles serienummer i rutan "Reader serial" och ta bort mellanslag mellan blocken med fyra tecken. Ange eventuellt din e-postadress och klicka på "Beräkna" för att visa PID för din enhet.

IPhone

Steg 1

Anslut din iPhone till din dator med iPhone: s USB-kabel och starta iTunes.

Steg 2

Klicka på ditt iPhone-namn i avsnittet "Enheter" i menyraden och välj "Sammanfattning".

Klicka på länken "Serienummer" för att visa din iPhones 40-siffriga identifierare. Kopiera identifieraren till ditt urklipp och klistra in den i Kindle-verktyget på Preston Lee (se länken i Resurser). Ta bort alla mellanslag och klicka på "Beräkna" för att skapa PID för din iPhone.