Formatera hårddisken på en Apple G5

Om din Apple G5-hårddisk skadas, om du vill installera om operativsystemet på en ren enhet eller om du vill sälja maskinen utan att ge bort dina personuppgifter kan du formatera hårddisken med Mac OS-installationsskivan som var ingår i iMac. När du har formaterat rensas hårddisken och datorn kan säljas eller kasseras på ett säkert sätt, eller så kan en ny kopia av Mac OS installeras på disken utan risk för problem med filkorruption.

Steg 1

Sätt i Mac OS-installationsskivan som medföljde G5 i dess optiska enhet. Om du inte längre har installationsskivan kan du köpa en ny kopia från Apple online eller från närmaste Apple Store.

Steg 2

Starta om iMac. När enheten startas om trycker du på "C" -tangenten på tangentbordet. Klicka på "Installera Mac OS X."

Steg 3

Klicka på "Första hjälpen" följt av "Skivverktyg". Välj "Partition" från Diskverktyg. Välj den partition som innehåller hårddiskens data. Välj "Mac OS Extended (Journaled)" i rullgardinsmenyn för filsystemalternativ. Klicka på "Partition" och vänta på att skivan ska formateras.

Steg 4

Klicka på "Radera och installera" från fliken "Radera" i Diskverktyget istället för att följa steg 3 om du vill formatera hela hårddisken istället för bara den primära partitionen där operativsystemet finns.

Ta bort Mac OS-installationsskivan och håll sedan ned strömbrytaren för att stänga av iMac.