Hur låser du upp ett BIOS-lösenord för Dell Laptop

BIOS-lösenordet i Dell-bärbara datorer lagras med hjälp av CMOS-batteriet, som finns på moderkortet. Inga två system är lika och placeringen av CMOS-batteriet är ofta svårt att komma åt på bärbara datorer av säkerhetsskäl. När du väl har hittat kommer BIOS-inställningarna alltid att återställas till fabriksinställningarna när du tar bort batteriet under en viss tid. Detta raderar lösenordet samt datum och tid och återställer också olika andra BIOS-inställningar. Detta är normalt allt som krävs för att starta till operativsystemet.

Hitta CMOS-batteriet

Ta bort strömsladden och huvudbatteriet från den bärbara datorn.

Ta bort hårddisken. Kontrollera området för knappcellsbatteriet i hårddiskfacket och i varje efterföljande steg tills det sitter och hoppa sedan till avsnittet om borttagning av batteriet.

Ta bort locket som innehåller systemets RAM.

Ta bort den optiska enheten om den är tillgänglig i detta skede. Ta bort alla andra flyttbara enheter som USB- eller Cardbus-adaptrar.

Ta bort skruvarna från den nedre delen av den bärbara datorn och från baksidan av den bärbara datorn och börja demontera den bärbara datorn, var noga med att spåra vart varje bit går och vilka skruvar som går i vilka hål.

Ta bort tangentbordet och pekplattan om det behövs. Koppla loss de små bandkablarna och andra kablar noggrant och notera var de går och hur de ansluter.

Ta bort moderkortet från den bärbara datorn och inspektera båda sidorna för att hitta batteriet.

Ta bort batteriet

Ta bort CMOS-batteriet när det är placerat och låt systemet vara i tomgång i en timme för att säkerställa att BIOS-lösenordet har en chans att rensas.

Sätt tillbaka batteriet på moderkortet och installera om alla delar som togs bort.

Starta upp datorn och följ anvisningarna för att ställa in datum och tid och för att spara inställningar. Inget lösenord krävs för att starta datorn till operativsystemet.

Ange lösenordet för att logga in på Windows.

Objekt du behöver

  • Dell bärbar dator

  • Liten skruvmejseluppsättning

Tips

CMOS-batteriet är ibland gömt under en bit svart tejp eller på annat sätt förklädd men det finns alltid någonstans på tavlan. Ta bort delar från den bärbara datorn tills batteriet upptäcks, men ta inte bort fler komponenter när det har placerats. Operativsystemets lösenord kan inte återställas med den här metoden och måste anges korrekt för att fortsätta. För att kringgå detta lösenord kan operativsystemet behöva installeras om från återställnings- eller återställningsskivor. För bästa resultat ställer du in ett stort papper för att sätta på skruvarna och delarna när de tas bort, märka var och en för placering och sekvens för borttagning och återinstallation. Det är ofta lättare och alltid säkrare att kontakta Dells tekniska support så att de kan hantera denna typ av projekt.

Varningar

Bärbara datorer är känsliga och inte avsedda att tas isär. Var ytterst försiktig när du tar bort delar eftersom de små plastflikarna och anslutningarna går sönder mycket lätt och kan göra den bärbara datorn oanvändbar. Många skruvar har en viss längd och måste bytas ut i rätt hål. Den inre arbetet på den bärbara datorn är känslig för statisk elektricitet och försiktighet bör vara jordad innan du öppnar fodralet.