Hur man ställer in en Linksys Wireless G bredbandsrouter

Linksys Wireless G-routrar tillåter att flera datorer använder samma Internetåtkomstpunkt utan att vara anslutna till bredbandsmodemet. Endast en dator och Linksys-routern behöver anslutas till modemet. Alla andra datorer kan utnyttja nätverket. Tillsammans med datorer kan andra enheter som trådlösa skrivare, spelkonsoler och mobiltelefoner aktiverade med Bluetooth-teknik också komma åt Internet via Linksys-routern.

Steg 1

Anslut bredbandets internetmodem till datorn med en Ethernet-kabel. Sätt i den ena änden av Ethernet-kabeln i modemets internetport och den andra änden i datorns Ethernet-port.

Steg 2

Anslut bredbandsmodemet till Linksys Wireless G-routers "Internet" -port med en Ethernet-kabel. Anslut datorn till en av Linksys-routerns fyra Ethernet-portar med en annan Ethernet-kabel.

Steg 3

Anslut routern till eluttaget. Slå på routern och modemet och se till att alla LED-lampor på framsidan av varje enhet tänds. Slå på datorn och starta webbläsaren.

Steg 4

Ange "http://192.168.1.1" (utan citattecken) i webbläsarens adressfält och tryck på "Enter". Linksys installationssida visas.

Steg 5

Ange "admin" i fältet för användarnamn och lösenord. Klicka sedan på "OK".

Steg 6

Leta efter "Lokal IP-adress" på routerns installationssida. Ändra adressen till "19216821" och klicka på "Spara inställningar."

Steg 7

Klicka på "DHCP Renew" -knappen. Ange sedan adressen "http://192.168.2.1" i adressfältet igen.

Steg 8

Välj fliken "Status" och kontrollera att siffrorna är listade efter "IP-adressen". Om det finns nummer kan datorn komma åt Internet. Om det bara finns nollor, följ instruktionerna i nästa steg.

Steg 9

Klicka på "DHCP Release" -knappen och klicka sedan på "DHCP Renew".

Steg 10

Ange följande adress i webbläsarens adressfält igen: http://192.168.2.1.

Steg 11

Leta reda på "Internetanslutningstyp" på den webbaserade installationssidan igen. Välj "PPoE" i rullgardinsmenyn.

Ange användarnamn och lösenord som tillhandahålls av din bredbandsinternetleverantör. Klicka på "Spara inställningar" och tryck på "Status" -fliken som ska stå "Ansluten" bredvid "Inloggningsstatus."