Hur man hittar routerns IP-adress på iPhone

Du behöver inte skynda dig till din dator om du måste hitta IP-adressen till din WiFi-router hemma. Det är mycket lättare att hitta routerns IP-adress på din iPhone eller iPad jämfört med att hitta routerns IP-adress på en dator.

Router IP-adress

De flesta tillverkare anger i allmänhet 192.168.0.1 eller 192.168.1.1 som standard-IP-adress på sina routrar och gör denna information tillgänglig på deras webbplatser och bruksanvisningar.

Detta gör det verkligen enkelt för användare att komma åt den webbaserade routerinställningssidan genom att skriva standard-IP-adressen i adressfältet i en webbläsare.

I vissa fall är det emellertid troligt att du eller din internetleverantör kan ha ändrat standardrutan IP-adress under installationen av routern. I ett sådant fall kan du enkelt hitta din routers IP-adress med din iPhone.

Hitta routerns IP-adress på iPhone

Följ stegen nedan för att hitta routerns IP-adress på din iPhone eller iPad.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone.

2. Klicka sedan på WiFi

3. På nästa skärm ser du WiFi-nätverksnamnet som din iPhone är ansluten till med en "i" -ikon bredvid. (Se bild nedan)

4. Klicka på WiFi-nätverksnamnet för att komma åt din WiFi-nätverksdetaljer-sida.

5. Som du kan se på bilden ovan nämns Router-IP-adressen tydligt bredvid posten med titeln "Router".

Förutom routerns IP-adress tillhandahåller din iPhone också IP-adressen för din iPhone (den första posten ovan). Detta kan vara till hjälp om du vill överföra foton från din iPhone till en dator via en WiFi-anslutning och för andra nördiga uppgifter.

Hoppas att du kommer att hitta detta tips användbart om du stöter på behovet av att komma åt Inställningssidan på ditt hemnätverksruter för att ändra ditt WiFi-nätverksnamn eller WiFi-lösenordet.