Hur man ansluter en DVD-dator till en TV

Om du ofta spenderar timmar på att titta på filmer på din dator kan det vara en bra idé att ansluta datorns DVD-spelare till en TV. Eftersom din dators DVD-spelare är ansluten till din dator måste du helt enkelt ansluta din dator till din TV. Om du har en skadad datorskärm eller en liten bärbar datorskärm kan du ansluta den till en TV lösa dessa problem.

Steg 1

Kontrollera vilka anslutningsanslutningar din dator och ditt TV-stöd. Många datorer har en port för en S-videokabel, så det här är ett sätt att ansluta din dator till din bildskärm. Om du har en HD-TV visar en VGA- eller HDMI-kabel den bästa bilden. Om din dator inte har en HDMI-port behöver du en DVI-kabel om du väljer det här alternativet.

Steg 2

Köp lämpliga kablar. En S-Videokabel blir billigast medan en HDMI-kabel är dyrare.

Steg 3

Anslut den ena änden av din kabel till rätt utgång på din dator och anslut den andra änden till rätt ingång på din TV. Porten speglar slutet på den specifika kabeln du använder. En VGA-kabel passar inte in i en S-Video-port och tvärtom. Om du väljer en HDMI- och DVI-kabel ska du först ansluta DVI-kabeln till din dator. Anslut sedan ena änden av HDMI-kabeln till DVI-kabeln. Anslut sedan den andra änden av HDMI-kabeln till din TV. Din TV visar inte datorns bild direkt.

Ändra datorskärmens skärm till "Projection". För att göra detta håller du "Fn" -knappen och trycker på antingen "F8" eller "F11". Det är annorlunda på vissa datorer, men den rätta knappen kommer antingen att ha en bildskärmsikon eller säga "CRT / LCD." När du har tryckt på höger knapp kommer en skärm med ett par alternativ att välja mellan: "Endast projektion" eller "Projektion och visning." "Endast projektion" projicerar vad du än gör på din dator på din TV. Din datorskärm blir svart. "Projection and Display" visar en bild på både din datorskärm och din TV.