Hur man ställer in en bärbar dator med en Linksys trådlös router

Linksys, ett dotterbolag till Cisco, tillverkar ett brett sortiment av nätverksutrustning för hem och småföretag. Linksys är allmänt erkänt som branschledare och gör anslutningsprocessen till en av sina många trådlösa routerprodukter till en relativt enkel och smärtfri övning. Med din bärbara dator ansluten till en Linksys trådlös router har du tillgång till internet från ett avstånd på upp till flera hundra fot, beroende på routerns signalstyrka och hinder i din omgivande miljö.

Steg 1

Kontrollera din bärbara dator för att säkerställa att maskinen har inbyggd Wi-Fi-funktion. I Windows 7 eller Vista klickar du på "Start" -knappen och sedan på "Dator", "Egenskaper", "Enhetshanteraren" och "Nätverkskort"; leta efter ordet "Trådlöst." För Windows XP klickar du på "Start", "Dator", "Egenskaper", "Maskinvara", "Enhetshanteraren", "Nätverkskort" och letar efter ordet "Trådlöst."

Om maskinen inte har inbyggd Wi-Fi-funktion, köp ett nätverkskort. kontakta enhetens tillverkare för rekommendationer så att du får rätt adapter.

Steg 2

Leta reda på internetleverantörens DSL- eller kabelmodem och dra ut strömkabeln.

Steg 3

Packa upp Linksys trådlösa router. Sätt i, kör och läs installationsanvisningarna på medföljande DVD eller CD-ROM. Följ instruktionerna och testa den resulterande trådlösa internetanslutningen. Om du inte har någon DVD eller CD-ROM för din router, gå till steg 4.

Steg 4

Anslut modemet till den trådlösa Linksys-routern med en CAT-5-kabel ansluten till "Internet" eller "WLAN".

Steg 5

Anslut strömkabeln till modemet och Linksys trådlösa router. Vänta 5 till 10 minuter tills modemet och routern ansluter till varandra och Internet. Anslut till någon av de numrerade portarna på routern och till nätverksingången på din bärbara dator med en annan CAT-5-kabel. Slå på din bärbara dator och öppna en webbläsare.

Steg 6

Skriv "http://192.168.1.1" i webbläsarens adressfält. Ange "admin" för både inloggning och lösenord.

Gå till sidan "Installation" för att konfigurera routern; lägga till eller ändra ditt nätverksnamn eller SSID; och lägg till ett lösenord och säkerhet, till exempel WEP, WPA eller WPA2. Koppla bort CAT-5-kabeln från din bärbara dator, logga in och testa den nya trådlösa anslutningen.