Kan en DVR spela in från en antenn?

En digital videoinspelare liknar i princip en videobandspelare förutom att den spelar in digitala video- och ljudsignaler direkt på en hårddisk istället för på en analog videokassett. Tekniskt sett kan ett DVR-system spela in från vilken digital digital- och ljudkälla som helst. De flesta DVR-system är dock byggda för att vara knutna till ett kabel-TV-system, så det kan ta lite arbete att anpassa dem till ett luft-sändningssystem.

Utrustning

Om du antar att du redan har ett DVR-system behöver du lite extra utrustning för att dirigera sändningssignalen till ditt DVR-system. Först behöver du en antenn som kan ta emot digitala sändningssignaler. Då kan du behöva en digital kodare / avkodare för att översätta den digitala sändningssignalen till ett format som din DVR kan arbeta med, även om vissa system kan översätta signalerna internt. Slutligen behöver du sannolikt olika typer av kablar för att överföra signalerna mellan dina olika enheter. De specifika kablarna du behöver beror på vilken typ av TV och DVR-utrustning du använder.

programvara

Om du inte redan har ett DVR-system behöver du bara ett grundläggande datorsystem. Ditt system behöver också ett grafikkort som kan mata ut digital video och ljud i ett format som din TV kan visa. Den nuvarande standarden från och med 2011 är HDMI; Det finns dock flera andra digitala format och många har fortfarande äldre analoga TV-apparater som använder koaxial- eller kompositvideoanslutningar. När du har en adekvat datorinstallation måste du köpa eller på annat sätt skaffa DVR-programvara. Det finns många kommersiellt tillgängliga applikationer samt flera välkända open source-gratisapplikationer. Bland dem finns de vinstdrivande SageTV och BeyondTV, samt öppen källkod MythTV och Freevo.

Formatera

Du måste se till att din DVR kan läsa den digitala video- och ljudkällan som skickas till den från antennen. Det mest idiotsäkra sättet att göra detta är att använda en digital kodare / avkodare mellan antennen och DVR. Detta är dock inte absolut nödvändigt, eftersom många nyare DVR-program levereras med lämpliga codecs installerade för att läsa inkommande digitala sändningssignaler. Dessutom är sändningssignaler över luft baserade på befintliga standarder som bör överensstämma mellan sändarna.

Andra problem

Digital videosändning och inspelning är fortfarande en relativt ny konsumentteknologi. Som sådant finns det ett antal problem som fortfarande utarbetas. Bland dem finns de olika sändningssignalformaten som kan användas av sändarna och kan komma att ändras när den digitala sändningsteknologin utvecklas. Det finns också tekniska problem på användarsidan. Tekniskt sett kan nästan vilken gammal dator som helst fungera som en DVR; äldre modeller kommer dock att vara långsammare än nyare datorer eller dedikerade DVR-system. Hembyggda system är benägna att kompatibilitetsproblem som byggaren kanske inte har förväntat sig, varför många människor väljer dedikerade DVR-system. Dedikerade DVR-system har sina egna problem - särskilt system som levereras med abonnemangs-TV-tjänster som satellit-TV eller kabel.