Hur man geografiskt riktar in en video på YouTube

Att marknadsföra en YouTube-video är en vanlig marknadsföringsstrategi för företag och artister. En marknadsförd video kan resultera i ett mycket högre antal visningar än en video som inte marknadsförs. För att rikta din video mot människor på en specifik geografisk plats måste du ha en aktiv videokampanj som stöds av Google AdWords. Att starta en sådan kampanj kräver en del initiala kostnader, men den resulterande exponeringen kan vara värt investeringen.

Steg 1

Registrera dig för ett Google AdWords-konto. Detta kräver en giltig e-postadress och en faktureringsmetod, till exempel ett kreditkort eller ett bankkonto som stöder direktöverföring.

Steg 2

Gå till inställningssidan för YouTube-promoterade videor och klicka på "Logga in på ads.youtube.com nu."

Steg 3

Ladda upp din video. Skriv en detaljerad lista med nyckelord och kategorier för riktade medlemmar. Om du till exempel är en musiker som försöker hitta en ny publik kan dina nyckelord innehålla din musikstil och instrumenten du spelar. När videon har laddats upp väljer du en miniatyrbild för att representera den i sökresultaten.

Steg 4

Ställ in din annonseringsbudget. Din dagliga budget avgör hur många gånger dina annonser visas. Det finns inget minimibelopp för att starta en kampanj, och detta belopp kan justeras när som helst. Googles avgifter baseras på din lokala valuta och avgifterna återspeglar hur många gånger annonsen har både visats och klickats. Som sådan varierar dessa avgifter från konto till konto.

Ställ in språk- och platsmål för din video i avsnittet "Inriktning" på kontosidan för marknadsförda videor. I det här avsnittet kan du välja vilket geografiskt område som YouTube är tillgängligt i. Du kan begränsa din plats till en större stad eller låta din video annonseras över hela landet. Kampanjens omfattning är upp till dig.